KINHMATΟΓΡΑΦΟΣ
GIANAKOPOULOS

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ
Alpha Bank

Grevenamedia @facebook

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
ΕΜΒΟΛΙΟ
Εμβόλιο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

Η ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ Δ. ΑΓΟΡΑΣΤΗ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 στο Τελλόγλειο ΄Ιδρυμα η παρουσίαση του  Λευκώματος με τίτλο ‘’ Παίζοντας καλλιτεχνικές … καθυστερήσεις.’’ της Ιουλίας Δ.  Αγοράστη.  Σε μια κατάμεστη αίθουσα ,όπου και πολλοί συμπατριώτες μας, μίλησαν για την Ιουλία Αγοράστη και του αξιολογώτατο λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό της έργο ο Νίκος Πασχαλίδης, Δικηγόρος-Συγγραφέας και η Λένα Καλατζή-Οφλίδου, Καθηγήτρια-Συγγραφέας. Και οι δύο μίλησαν με θαυμασμό και βαθιά εκτίμηση για την Ιουλία Αγοράστη και ξεδίπλωσαν πτυχές της ζωής της που δεν γνωρίζαμε ,πως θα μπορούσαμε άλλωστε με τη σεμνότητα που τη διακρίνει.  Το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της εκδήλωσης μας έκανε, τους Γρεβενιώτες πολύ υπερήφανους για την συμπατριώτισσα μας που καταξιώθηκε σε μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη.

Η Ιουλία Αγοράστη παραχώρησε τα έσοδα από τη διάθεση του βιβλίου στο Σύλλογο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ , καλύπτοντας βέβαια τη δαπάνη εξ ιδίων.  Σε λιγότερο από μία ώρα η ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ διέθεσε στην τιμή των 20 Ε  110 βιβλία και αποκόμισε 2.200 Ε , ελπίζοντας ότι στην παρουσίαση του Λευκώματος στα Γρεβενά και η διάθεση του στην πόλη των  Γρεβενών και όχι μόνον θα τύχει της ίδιας αποδοχής.

 Την ‘’ ΕΛΠΙΔΑ’’ εκπροσώπησαν στην εκδήλωση η Πρόεδρος Ευαγγελία Μπόγκια, η Αντιπρόεδρος Βάσω Τζιουβάρα και η Έφορος Εθελοντισμού Μαρία Παπανικολάου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη  της ΄΄ΕΛΠΙΔΑΣ’’ Ελένη Μητσιούλη, Πάκα Ρούλα, Παπανικολαου Δεσποινα,  Σάρταλη Κική, Τοπούζα Αρετή,Τζιουβάρα Μαίρη-Ελεν, και οι φίλοι Γεννημάκης Γεώργιος, Λαδά Λίτσα, Κική Μπάρμπα. Δεν θα αναφερθώ στις ονομαστικά στις δεκάδες των Γρεβενιώτων γιατί σίγουρα δεν γνωρίζω αρκετούς.

Εξαιρετική τιμή επιφύλαξε στο Σύλλογο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ η   Ιουλία Αγοράστη με την παραχώρηση των εσόδων του νέου της βιβλίου με τίτλο  ‘’Παιζοντας καλλιτεχνικές… καθυστερήσεις’’.

Τιμή με ιδιαίτερη σημασία, γιατί ένα πνευματικό έργο μιας πολυτάλαντης δημιουργού, παραδίδεται στους αναγνώστες μέσω της ‘’ΕΛΠΙΔΑΣ’’   για να στηριχθεί έτσι ο αγώνας του Συλλόγου μας  απέναντι στην κρίση που αθόρυβα αλλά ύπουλα εισέβαλε στις ζωές μας. Αναγνωρίζοντας το μεγάλο οικονομικό όφελος της δωρεάς, που θα αποδίδεται άμεσα στους συμπολίτες μας που πορεύονται δύσκολα σε μια περίοδο οικονομικής και κυρίως ηθικής κρίσης, θέλουμε να εκφράσουμε την ευαρέσκεια μας στην Ιουλία Αγοράστη που επέλεξε το Σύλλογο μας, αποτυπώνοντας έτσι έμπρακτα την εκτίμηση της για το έργο που επιτέλεσε η ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ στη δεκαπεντάχρονη πορεία της στα Γρεβενά και όχι μόνον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιουλία Αγοράστη εκφράζει τα φιλάνθρωπα συναισθήματα της και μέσα από το Σύλλογο μας. Πέρα από τις οικονομικές χορηγίες που κατά καιρούς προσέφερε, δίδαξε μαθήματα μεταξοτυπίας σε μέλη και φίλους του Συλλόγου μας και προτίθεται να τα επαναλάβει.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ αποδεχόμαστε με μεγάλη ικανοποίηση τη δωρεά, εκφράζουμε ευχαριστίες από καρδιάς και διαβεβαιώνουμε τη δωρήτρια ότι θα σταθούμε αντάξιοι της προσφοράς της.

Η Πρόεδρος ευχαριστώντας τη δωρήτρια Ιουλία Αγοράστη για την πολυσήμαντη δωρεά της είπε.

Θεωρώ χρέος μου να αναφερθώ και εγώ, για μια ακόμη φορά, στη μεγάλη δωρεά της οικογένειας Αγοράστη στο Δήμο Γρεβενών, με την προσφορά της πολύτιμης Συλλογής Ξυλόγλυπτων ΄Εργων του πατέρα αείμνηστου Δημητρίου Αγοράστη. Χρειάζετε δύναμη ψυχής για να αποχωριστεί κάποιος έναν τέτοιο θησαυρό, όταν μάλιστα έχει τόσο μεγάλη συναισθηματική αξία ως έργο ζωής του γεννήτορα του. Οι αδελφές Βασιλική και Ιουλία Αγοράστη απέδειξαν ότι έχουν περίσσια αυτή τη δύναμη.

Και ενώ είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν τη Συλλογή στην πόλη που διαμένουν, τη Θεσσαλονίκη, η τον τόπο καταγωγής τους, την Αβδέλα, επέλεξαν την πόλη των Γρεβενών ίσως γιατί γνώριζαν ότι  τα Γρεβενά είναι μια πόλη γυμνή από επισκέψιμους χώρους και αξιοθέατα. Είναι μια πόλη που έχασε την ταυτότητα της περιπλανώμενη στους δαιδάλους της στεγνής καθημερινότητας. Είναι μια πόλη που έχει ανάγκη την αγάπη όλων των Γρεβενιωτών είτε ζουν σε αυτήν, είτε μακριά της.

Πριν κλείσω , με την άδεια της αγαπητής Ιουλίας, θα ήθελα να πώ λίγα λόγια για το Σύλλογο ΄΄ΕΛΠΙΔΑ’’. Θεωρώ χρήσιμο να γνωρίζετε όλοι εσείς, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της, το ιστορικό του Συλλόγου μας.

Η ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1996, αμέσως μετά τους σεισμούς που μαζί με τη γή τάραξαν και τη μακαριότητα μας. Σκοπός της ήταν να καλύψει τα κενά της Πολιτείας στον  τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας και της  Αλληλεγγύης. ΄Εχει πάνω από 350 μέλη εγγεγραμμένα, όχι ενεργά, και εκατοντάδες φίλους. Διοικείται από ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο και τριμελές εθελοντικό τμήμα. Λειτουργεί όλο το χρόνο τμήμα συλλογής και διανομής τροφίμων,  ειδών ρουχισμού, υπόδησης και παιχνιδιών.

Στηρίζεται αποκλειστικά και Μ Ο Ν Ο Ν από τους απλούς πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους Συλλόγους των Γρεβενών και θα υπάρχει όσο οι παραπάνω θα κρατούν με τη στήριξη τους το κεράκι της ‘’ΕΛΠΙΔΑΣ’’ αναμμένο.

Οι οικονομικοί απολογισμοί της ‘’ΕΛΠΙΔΑΣ’’, από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, είναι συνεχώς βελτιούμενοι. Οι αριθμοί της δεκαπενταετίας, 1996-2011 , αποτυπώνουν την πραγματικότητα. ΄Εσοδα 239.109,28 – Δαπάνες (προς οφελειμένους) 229.689,49 και Ταμείο 9.419,79 Ε. Η πορεία της ‘’ΕΛΠΙΔΑΣ’’ είναι μονόδρομος και πάει μπροστά, γιατί όσο η κρίση μεγαλώνει τόσο η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ απογειώνεται.

Κυρία Ιουλία Αγοράστη σε ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη σου.  Φίλες και φίλοι σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

 

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΕΗ banner
Τζιόβας Ανδρέας
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Διαμέρισμα παλιά κτελ
Ενοικιάζεται Ίωνος Δραγούμη 2
Κατάστημα πρώην ADMIRAL
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Ζητείται
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com