Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

email επικοινωνίας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Alpha Bank
ΕΜΒΟΛΙΟ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
ΙΩΑΝΝΑ
Ράδιο 101.5
Εμβόλιο
Ζιώγας
tsiarsiotis

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών καταγγέλλει τον Υπουργό Παιδείας

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών καταγγέλλει την τακτική της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Για άλλη μία φορά η πολιτική ηγεσία  αιφνιδιάζει  την Ομοσπονδία, ακολουθώντας μία παντελώς απαράδεκτη στάση. Ενώ με πρωτοβουλία της είχε οριστεί συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ την Τετάρτη,  10 Ιουλίου 2013 , ώρα  12μ.μ και ακολούθως συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για ζητήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώρα 13μ.μ, το απόγευμα της 9ης Ιουλίου διοχετεύτηκε σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες non paper  που αφορούσε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα και τις μετατάξεις εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για πρωτοφανή πρακτική, η οποία απαξιώνει πλήρως τον κλάδο των καθηγητών, αφού περιφρονείται κατάφωρα η συνδικαλιστική του ηγεσία.

Επί της ουσίας, η ΔΑΚΕ Καθηγητών εκφράζει την απόλυτη αντίθεση της με την πολιτική της κατάργησης ειδικοτήτων και την επιβολή καθεστώτος διαθεσιμότητας σε μερίδα εκπαιδευτικών. Το προηγούμενο διάστημα η παράταξη μας έδειξε έμπρακτα ότι πρώτιστο μέλημα της είναι η υπεράσπιση των δικαίων του κλάδου. Το ίδιο σκοπεύουμε να πράξουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Προειδοποιούμε το Υπουργείο Παιδείας ότι με την πολιτική του βάζει βόμβα στα θεμέλια της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Σπέρνει ανέμους και είναι βέβαιο ότι θα θερίσει θύελλες. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε έμπρακτα στην εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει ήδη πληρώσει ακριβά τη λογική των περικοπών.

Σχετικά με το ζήτημα των μετατάξεων των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν είμαστε αντίθετοι, με την προϋπόθεση όμως ότι θα γίνεται με τη συναίνεση των ενδιαφερομένων. Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια η παράταξη μας έθετε το ζήτημα των εθελοντικών μετατάξεων στις ειδικότητες των καθηγητών Φυσικής Αγωγής, Ξενόγλωσσων μαθημάτων,  Πληροφορικής, Μουσικής και Καλλιτεχνικών. Τότε οι άλλες παρατάξεις κώφευαν και μόλις πριν ένα χρόνο έγινε δεκτή η πρόταση μας.

Τονίζουμε ότι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο εκκρεμεί η διαδικασία μετάταξης 900 καθηγητών των προαναφερομένων ειδικοτήτων. Ενώ η πολιτική ηγεσία απεδέχθη την πρόταση της ΟΛΜΕ για εθελοντικές μετατάξεις και οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι έκαναν τις σχετικές αιτήσεις,  η διαδικασία καθυστέρησε απαράδεκτα, σε αντίθεση με τα γρήγορα ανακλαστικά του Υπουργείου Παιδείας στη συγκεκριμένη περίπτωση. Επιπροσθέτως, από τις εθελοντικές μετατάξεις είχε εξαιρεθεί ο κλάδος με τους περισσότερους υπεράριθμους (ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής), ύστερα από απαίτηση της ΔΟΕ. Είναι ανεξήγητο το γεγονός ότι οι παρατάξεις που τώρα απαρτίζουν την αριστερή πλειοψηφία επέλεξαν να σιωπήσουν.

Σήμερα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχωρά στην πολιτική των υποχρεωτικών μετατάξεων. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών είναι αντίθετη στις υποχρεωτικές μετατάξεις. Επιμένει στις εθελοντικές μετατάξεις και μάλιστα οι καθηγητές να μετατάσσονται κατά προτεραιότητα στο αντίστοιχο ΠΥΣΠΕ, και να μην υποχρεώνονται σε μετακίνηση.

            Όσον αφορά τις διαθεσιμότητες, απαιτούμε την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας. Μοναδική μας σκοπιμότητα είναι η υπεράσπιση των δικαίων του κλάδου.

 

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Σχετικά άρθρα

Interactive
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Πωλείται οικόπεδο
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ 7
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Ενοικιάζονται γκαρσονιέρες- Απέναντι από τα Δικαστήρια
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πωλείται- Εργατικές κατοικίες
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Χαλκιδική- Νέα Καλλικράτεια
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ