Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

PAPAGEORGIOU
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κινηματογράφος Γρεβενών
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ερώτηση του βουλευτή Γρεβενών κ.Τιμολέων Κοψαχείλη για τα κριτήρια πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

Στις 9 Ιανουαρίου 2013, βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης και βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «κριτήρια πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης».

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 15 του νόμου 3938/2011 περί «συστάσεως Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», μπορούν να προσληφθούν ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης (εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης), εποχικοί πυροσβέστες που απασχολήθηκαν σε μία ή περισσότερες αντιπυρικές περιόδους από το 2008 έως και το 2010 και σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007.

Ως συνέπεια των παραπάνω απ’ τους περίπου 5400 συμβασιούχους πυροσβέστες, οι 1706 δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός των παραπάνω εποχικών πυροσβεστών θα ήταν δυνατό να αντικατασταθεί η κατοχή απολυτηρίου Γυμνασίου για όσους έχουν εργασθεί ως εποχικοί στο Πυροσβεστικό Σώμα και κατέχουν την εμπειρία, με τον απολυτήριο τίτλο Δημοτικού και επιπροσθέτως το όριο ηλικίας να αυξηθεί μέχρι και το 56ο έτος.

Ερωτήθηκαν οι κ. Υπουργοί σε ποιες κινήσεις θα προβούν προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων.

 

Γραφείο Τύπου

Τιμολέοντα Κοψαχείλη

Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Μπουραλέκος
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Αγγελία
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5