Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
Ράδιο 101.5
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας (15/12/2011)

«Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική οικονομία και την αδυναμία που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξυπηρετήσουν ακόμα και τις βασικές τους υποχρεώσεις.

Με την υπ’ αριθ. 14709/0025/2009 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, δόθηκε η δυνατότητα παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για τη ρύθμιση οφειλών που προέρχονται από δάνεια που χορηγήθηκαν σε επιχειρήσεις βιοτεχνικού τύπου και που λειτουργούν στους Νομούς Γρεβενών, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Η απόφαση αυτή σαφώς βοήθησε τις επιχειρήσεις του Νομού Γρεβενών, δυστυχώς όμως, από την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και τη βάθυνση της ύφεσης της οικονομίας, τα προβλήματά τους όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά μεγιστοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση η πρώτη δόση των οφειλών θα έπρεπε να καταβληθεί στις 31-12-2010. Η επιδείνωση όμως των οικονομικών δεδομένων σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται στην αγορά, καθιστά αδύνατη την αποπληρωμή των δανείων αυτών για τις περισσότερες επιχειρήσεις του Νομού, ενώ αρκετές από αυτές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν καν στο σύνολό τους τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Στα πλαίσια του ρυθμιστικού ρόλου που ασκεί το κράτος και σε μία προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης που αντιμετωπίζουμε, είναι ενδεδειγμένη η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με άλλα μέσα.

Στη βάση αυτή, και σύμφωνα με την υπ. αριθ. 2/31728/30-06-2010 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά σε νέα ρύθμιση με σκοπό την αναστολή μέχρι τις 31-12-2014 της καταβολής της πρώτης δόσης των οφειλών των επιχειρήσεων του Νομού Καστοριάς, προτείνω να επεκταθεί η ρύθμιση και για τις επιχειρήσεις του Νομού Γρεβενών, οι οποίες αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα και συγκεντρώνουν ίδια χαρακτηριστικά.

Μία τέτοια απόφαση θα έδινε τη δυνατότητα και στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις του Νομού Γρεβενών που βρίσκονται στα όρια της «ασφυξίας», να διατηρήσουν την πιστοληπτική ικανότητά τους αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους στην οικονομική ζωή, συμβάλλοντας την κρίσιμη αυτή στιγμή, στη σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας μας.

Για το ίδιο θέμα σας επισυνάπτω σχετικό έγγραφο του Επιμελητηρίου Γρεβενών.

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Θανάσης Χαντάβας »

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης