Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

ΕΜΒΟΛΙΟ
Μουσική Συναυλία

email επικοινωνίας

Τζιόβας Ανδρέας
Εμβόλιο
POTIKA MYRTO
ΥΓΡΑΕΡΙΟ
Loco delivery
Ζιώγας
tsiarsiotis
Ράδιο 101.5
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Grevenamedia @facebook

Κοζάνη- Γραφείο

Επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας (15/12/2011)

«Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική οικονομία και την αδυναμία που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξυπηρετήσουν ακόμα και τις βασικές τους υποχρεώσεις.

Με την υπ’ αριθ. 14709/0025/2009 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, δόθηκε η δυνατότητα παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για τη ρύθμιση οφειλών που προέρχονται από δάνεια που χορηγήθηκαν σε επιχειρήσεις βιοτεχνικού τύπου και που λειτουργούν στους Νομούς Γρεβενών, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Η απόφαση αυτή σαφώς βοήθησε τις επιχειρήσεις του Νομού Γρεβενών, δυστυχώς όμως, από την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και τη βάθυνση της ύφεσης της οικονομίας, τα προβλήματά τους όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά μεγιστοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση η πρώτη δόση των οφειλών θα έπρεπε να καταβληθεί στις 31-12-2010. Η επιδείνωση όμως των οικονομικών δεδομένων σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας που παρατηρείται στην αγορά, καθιστά αδύνατη την αποπληρωμή των δανείων αυτών για τις περισσότερες επιχειρήσεις του Νομού, ενώ αρκετές από αυτές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν καν στο σύνολό τους τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

Στα πλαίσια του ρυθμιστικού ρόλου που ασκεί το κράτος και σε μία προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης που αντιμετωπίζουμε, είναι ενδεδειγμένη η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με άλλα μέσα.

Στη βάση αυτή, και σύμφωνα με την υπ. αριθ. 2/31728/30-06-2010 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά σε νέα ρύθμιση με σκοπό την αναστολή μέχρι τις 31-12-2014 της καταβολής της πρώτης δόσης των οφειλών των επιχειρήσεων του Νομού Καστοριάς, προτείνω να επεκταθεί η ρύθμιση και για τις επιχειρήσεις του Νομού Γρεβενών, οι οποίες αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα και συγκεντρώνουν ίδια χαρακτηριστικά.

Μία τέτοια απόφαση θα έδινε τη δυνατότητα και στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις του Νομού Γρεβενών που βρίσκονται στα όρια της «ασφυξίας», να διατηρήσουν την πιστοληπτική ικανότητά τους αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους στην οικονομική ζωή, συμβάλλοντας την κρίσιμη αυτή στιγμή, στη σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας μας.

Για το ίδιο θέμα σας επισυνάπτω σχετικό έγγραφο του Επιμελητηρίου Γρεβενών.

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Θανάσης Χαντάβας »

Σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ-Γυναίκα για φροντίδα ηλικιωμένης
Ενοικιάζεται διαμέρισμα 90 τ.μ.
Ανάληψη-Θεσσαλονίκη
Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
ΤΑΞΙ
ENOIKIAZETAI
Κ.Παλαιολόγου 58
Αριστείδου 27
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ