Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κτηματολόγιο
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Επιλαχόντες ΑΣΕΠ θα προσλαμβάνονται στο Δημόσιο χωρίς νέο διαγωνισμό

Επιλαχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ θα μπορούν να προσλαμβάνονται στο Δημόσιο χωρίς νέα προκήρυξη. Αυτή η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προωθείται προς κατάθεση στη Βουλή την ώρα που στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι απολύσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο «Βήμα της Kυριακής«, στο άρθρο 8 του εν λόγω νομοσχεδίου ορίζεται πως η κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων είναι δυνατόν να πραγματοποιείται έπειτα από πρόταση του ΑΣΕΠ και με την σύμφωνη γνώμη του οικείου φορέα από πίνακα επιλαχόντων προηγούμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, χωρίς νέα προκήρυξη.

Το επιχείρημα που επικαλείται η κυβέρνηση για τη ρύθμιση αυτή είναι πως έτσι επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης στο Δημόσιο και μειώνεται το κόστος διενέργειας διαγωνισμών.

Κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, με τις ρυθμίσεις αυτές η κυβέρνηση, πέρα από όλα τα άλλα, θέλει να δημιουργήσει την αίσθηση ότι στο Δημόσιο βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία αναδιάρθρωσης και ανανέωσης προσωπικού, ότι δεν πρόκειται απλώς για συρρίκνωση. Την ίδια ώρα κλείνει το μάτι σε χιλιάδες αδιόριστους, των οποίων το όνομα βρίσκεται στις λίστες των επιλαχόντων.

 

 

 

aftodioikisi.gr

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης