Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Επαγγελματίες θύματα οικονομικής απάτης!

Η οργάνωση ΝΕΟΙ ενημερώνει για μια νέα μορφή οικονομικής απάτης που κυκλοφορεί. Η απάτη αυτή βασίζεται σε τραπεζική συναλλαγή και ήδη κάποιοι επαγγελματίες έχουν πέσει θύματά της .

Συγκεκριμένα, η απάτη γίνεται τηλεφωνικά όπου επιτήδειοι επικοινωνούν με επαγγελματίες από διάφορους χώρους και τους ενημερώνουν ότι είναι δικηγόροι γνωστών επαγγελματιών.

 

 

 

Στη συνέχεια αναφέρουν ότι ο πελάτης τους ερχόμενος αεροπορικώς από κάποιο νησί κρατείται στο αεροδρόμιο για μια κλήση που είχε λάβει παλαιοτέρα και έχει ανάγκη από 2.000 ευρώ για να αφεθεί.

Δίνουν ένα τραπεζικό λογαριασμό (ελληνικής τράπεζας) που μπορούν τα χρήματα να κατατεθούν και ότι θα επικοινωνήσει ο ίδιος ο επαγγελματίας μόλις αφεθεί μαζί τους, για να τους επιστρέψει τα χρήματα.

Μπορεί να φαντάζει απίθανο και όμως με βάση το παραπάνω σενάριο πολλοί είναι αυτοί που έπεσαν στην παγίδα και κατέθεσαν το χρηματικό ποσό που τους ζητήθηκε με αποτέλεσμα να εξαπητηθούν.

Η κ. Άννα Ευθυμίου Πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ με την ιδότητά της ως Δικηγόρος αναφέρει: «Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε απάτη τέτοιου είδους, εφιτούμε την προσοχή σε όλους τους πολίτες. Να είμαστε ιδαίτερα προσεκτικοί στις χρηματικές συναλλαγές μας ταυτοποιώντας το πρόσωπο που επικοινωνεί μαζί μας πρώτα για να μην βρεθούμε σε δυσάρεστη θέση.

Σε περτίπτωση που έχετε πέσει θύμα απάτης καλό θα ήταν να το καταγγείλετε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα σας.»

Η οργάνωση ΝΕΟΙ δεσμεύεται να συνεχίσει το έργο της ενημερώνοντας συχνά τους πολίτες για τους, ηλεκτρονικούς και μη, κινδύνους και τους τρόπους αποφυγής τους.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την οργάνωση «Ν.Ε.Ο.Ι.» για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 384025 και 2310 232418.

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης