Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Επίκαιρη ερώτηση για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου

Επίκαιρη ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι των κλάδων του ΕΤΑΑ (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί), κατέθεσε σήμερα 17/3/2014 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου και η οποία πρόκειται να συζητηθεί την Πέμπτη 20/3/2014 στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η Ε. Ουζουνίδου υπογραμμίζει τη βίαιη ενοποίηση των Ταμείων, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΤΑΝ και το κούρεμα των αποθεματικών τους λόγω PSI, το οποίο έχει ενταθεί με τους μνημονιακούς νόμους με συνέπεια την εξαθλίωση μεγάλου μέρους ασφαλισμένων και την αμφισβήτηση της βιωσιμότητας του Ταμείου.
Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιστήμονες που δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας και την αδυναμία κάλυψης των εισφορών τους, που συνεπάγεται τη διακοπή της υγειονομικής περίθαλψής τους.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση έχει ως εξής:
Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας

Θέμα : Σοβαρά προβλήματα που απασχολούν ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ

Οι ασφαλισμένοι των Κλάδων του ΕΤΑΑ (γιατροί , δικηγόροι , μηχανικοί ), όσοι ακόμα παλεύουν να μη μεταναστεύσουν, εκτός από την τεράστια ανεργία από την οποία μαστίζονται, τη βαριά φορολογία και τις τεράστιες εισφορές που καλούνται να καταβάλλουν, αντιμετωπίζουν και την ανυπαρξία (λόγω οφειλών) υγειονομικής κάλυψης, αμφισβητείται δε ακόμα και η αναμενόμενη σύνταξή τους.
Είμαστε όλοι μας μάρτυρες, σοβαρότατων προβλημάτων, διαρκώς εντεινόμενων και αυξανόμενων που απασχολούν ήδη χιλιάδες επιστήμονες ασφαλισμένους στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ταμείο και οι ασφαλισμένοι του που ξεκίνησαν από την βίαιη ενοποίηση των Ταμείων, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΤΑΝ, το κούρεμα των αποθεματικών τους λόγω PSI, έχουν ενταθεί με τους μνημονιακούς νόμους με συνέπεια την εξαθλίωση μεγάλου μέρους ασφαλισμένων και την αμφισβήτηση της βιωσιμότητας του Ταμείου.
Σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιστήμονες, παρά την εισφορά που καταβάλλουν από 1/1/2011 στα πλαίσια του ν. 3986/2011 για κάλυψη της ανεργίας και παρότι έχουν παρέλθει 3 χρόνια, δεν δικαιούνται επιδόματος ανεργίας. Επιπρόσθετα η πραγματική αδυναμία κάλυψης των εισφορών, συνεπάγεται την διακοπή υγειονομικής περίθαλψης σε χιλιάδες Έλληνες Επιστήμονες, για τους οποίους επιπλέον προωθείτε και την εκποίηση των όποιων περιουσιακών τους στοιχείων μέσω ΚΕΑΟ με συνέπεια την ολοκλήρωση της εξόντωσής τους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Τι μέτρα θα λάβει για τη μη διακοπή υγειονομικής κάλυψης των ασφαλισμένων που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία
• Θα συνηγορήσει στο αίτημα των τριών τομέων του ΕΤΑΑ, για την κατάργηση των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών και θα προχωρήσει στη μείωση τους στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που πλήττει τους ασφαλισμένους και με δεδομένη την ιδιαιτερότητα ότι, ασφαλίζεται η ιδιότητα και όχι η εργασία. Θα αφήσει στους τομείς του ΕΤΑΑ την είσπραξη των οφειλών αντί του ΚΕΑΟ.
Η Βουλευτής
Ευγενία Ουζουνίδου

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης