Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ενιαίος πόλος εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία, με σύμπραξη Πανεπιστημίου – ΤΕΙ

Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διαχείριση του σοβαρότατου ζητήματος της αναδιάρθρωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω του σχεδίου «Αθηνά», φαίνεται ότι δεν μας επιτρέπει, δυστυχώς, να απομακρυνθούμε από τη μικροπολιτική και τοπικιστική λογική και να προχωρήσουμε σε ουσιαστική μεταρρύθμιση της Παιδείας.

Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση του Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) δεν διέπεται από ακαδημαϊκή λογική και το μόνο που δημιουργεί είναι προβλήματα, ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν.

Η Δυτική Μακεδονία υφίσταται από τη μια πλευρά τις αρνητικές συνέπειες ενός γενικότερου σχεδιασμού ο οποίος επιδιώκει τη συρρίκνωση και υποβάθμιση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και από την άλλη πλευρά την απώλεια του Πανεπιστημίου της. Είναι μάλιστα η μόνη Περιφέρεια της χώρας που συμβαίνει αυτό.  Η κατάργηση του Πανεπιστημίου και η αποδυνάμωση του ΤΕΙ δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για τη μελλοντική βιωσιμότητα των τμημάτων που θα απομείνουν.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. επιμένει στη δημιουργία ενός Ενιαίου Πόλου Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία, με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφεια γνωστικών αντικειμένων, τη γεωγραφική τοποθεσία, την από κοινού διαχείριση υποδομών και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των Ιδρυμάτων.

 

Περιφερειακή Επιτροπή

                                                                       Δυτικής Μακεδονίας

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης