Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Εκτός ΑΕΙ – ΤΕΙ ένας στους δύο φετινούς υποψηφίους

Ένας στους δύο φετινούς υποψηφίους αναμένεται να μείνει εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ με την επικείμενη κατάργηση τμημάτων, τη συγχώνευση περίπου 150 τμημάτων, την επαναφορά της βάσης του δέκα και τις περικοπές θέσεων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.

Σύμφωνα με έρευνα του εκπαιδευτικού αναλυτή Στράτου Στρατηγάκη που παρουσιάζει η Real News, η θεσμοθέτηση της βάσης του δέκα από το 2006 μέχρι το 2009 είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό επιτυχίας όσων συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις αποφοίτων γενικού λυκείου, κατηγορία 90%, να κυμανθεί από 55% έως 65%.

Στην πράξη δηλαδή μόλις ένας στους δύο υποψήφιους κατάφερνε να εξασφαλίσει μία θέση σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Αντιθέτως, το αντίστοιχο ποσοστό επιτυχίας πέρυσι, οπότε δεν ίσχυε το εν λόγω μέτρο, άγγιξε το 74,82%, δηλαδή περίπου επτά στους δέκα υποψήφιους κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επαναφορά της βάσης του δέκα, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική αιτία των ανατροπών στο πεδίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επικείμενη αλλαγή του ακαδημαϊκού χάρτη με το σχέδιο “Αθηνά” δεν θα αφήσει αλώβητες τις θέσεις εισακτέων, όπως υποστηρίζει η πλειονότητα των πρυτάνεων, η οποία σημειώνει πως τα τμήματα που θα απομείνουν δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οικονομικά και κτιριακά τον ίδιο αριθμό φοιτητών.

“Αν πράγματι παραμείνει ίδια η κατανομή των εισακτέων, τότε εκτιμάται ότι τα περισσότερα τμήματα θα αδυνατούν να σηκώσουν περισσότερο βάρος με αποτέλεσμα να χαθεί περίπου το 30% των θέσεων” δηλώνει ο Στράτος Στρατηγάκης.

Η φετινή χρονιά,σύμφωνα με το news247 επιφυλάσσει ακόμα μία δυσάρεστη εξέλιξη για τους υποψήφιους που προσδοκούσαν μια θέση στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, καθώς αποφασίστηκε η μείωση των θέσεων κατά 30% στα στρατιωτικά τμήματα, ενώ κάποια τμήματα της Αστυνομίαςδεν θα δεχτούν καθόλου εισακτέους.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης