Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Εκπαίδευση μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Βαυαρία σε τεχνικές ορεινής διάσωσης

Σε τεχνικές ορεινής διάσωσης από την εθελοντική διασωστική οργάνωση Bayerische Bergwacht εκπαιδεύτηκαν έξι μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Βαυαρία της Γερμανίας. Η εκπαίδευση αφορούσε, μεταξύ άλλων, τεχνικές διάσωσης από ορθοπλαγιά, απεγκλωβισμό από lift, όπως επίσης και συνεργασία διασωστών με εναέρια μέσα.

Στη διάρκεια της εκπαίδευσης, τα μέλη της ΕΟΔ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να εκπαιδευτούν στο εκπαιδευτικό κέντρο της γερμανικής διασωστικής οργάνωσης, ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο με εξομοιωτή ελικοπτέρου και εγκαταστάσεις lift, ενώ, ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Bayerische Bergwacht για πρωτοποριακά προϊόντα, όπως ένα νέου τύπου φορείο που έχει αναπτυχθεί από την ίδια την Bergwacht και χρησιμοποιείται πλέον από όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διάσωση. Η τεχνογνωσία που αφομοιώθηκε από τα μέλη της ΕΟΔ θα αξιοποιηθεί στην ανάπτυξη του τρόπου εκπαίδευσης και οι νέες τεχνικές θα ενταχθούν άμεσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Η εκπαιδευτική συνεργασία θα συνεχιστεί με επόμενο πρόγραμμα σε τεχνικές διάσωσης χειμερινού βουνού.

Στη θεματολογία της εκπαίδευσης περιλαμβάνονταν:

  • Απεγκλωβισμός από lift
  • Απεγκλωβισμός από δέντρο
  • Διάσωση από ορθοπλαγιά με τη χρήση σχοινιών dyneema
  • Διάσωση από ορθοπλαγιά με τη χρήση στατικών σχοινιών
  • Διάσωση με χρήση αερογέφυρας
  • Συνεργασία διασωστών με εναέρια μέσα και συνοδεία φορείου σε ελικόπτερο

Αρωγός στην εκπαιδευτική αυτή δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ήταν το ίδρυμα «Hanns Seidel», το οποίο ανέλαβε το κόστος μετάβασης, διαμονής και εκπαίδευσης των μελών της Οργάνωσης. Το project ήταν της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» με συντονιστές από την πλευρά της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης» την κυρία Anja Hack και από την πλευρά της Bergwacht Bayern τον κύριο Paul Schenk. Η ΕΟΔ ευχαριστεί προσωπικά την Anja Hack που με τη βοήθεια της υπήρξε άριστη υποστήριξη στην υλοποίηση του προγράμματος και ακριβής μετάφραση, όπου χρειαζόταν γερμανική ορολογία.

 unnamed (1) unnamed (2) unnamed

 

 Το φωτογραφικό υλικό είναι από την εκπαίδευση

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης