Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
Ράδιο 101.5
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή Γέφυρας Σιούτσας» (18/1/2012)

Υπογράφηκε στις 17-1-2012   από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραΐτη η Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και χρηματοδοτείται με € 500.000 το έργο «Κατασκευή Γέφυρας Σιούτσας».

Για το εν λόγω έργο υποβλήθηκε πρόταση ένταξης και Τεχνικό Δελτίο από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας,  όπως είχε συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη  Χρυσοχοίδη και τον Υφυπουργό κ. Θάνο Μωραίτη στις 5 Ιανουαρίου 2012.

Ο κ. Χαντάβας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Μωραίτη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας την κοινωνική τους ευαισθησία και την αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετώπισαν ένα μείζον πρόβλημα και χρονίζον αίτημα των κατοίκων της Κατάκαλης, για την κατασκευή της γέφυρας .

Ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Περιφερειάρχη κ. Δακή, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δασταμάνη και το Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Νίκο Μίγκο, ο οποίος ευχαρίστησε το Βουλευτή και τον διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες δημοπράτησης και κατασκευής του έργου.

Ο κ. Χαντάβας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατασκευή της γέφυρας στη Σιούτσα δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων της Κατάκαλης και της οικογένειας του αείμνηστου Νίκου Προύφα που έχασε άδικα τη ζωή του στα νερά της Σιούτσας. Η απώλεια του Νίκου ευαισθητοποίησε την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έδωσε  εντολή και μεταφέρθηκε άμεσα  επί τόπου στρατιωτική γέφυρα τύπου Belley μήκους 92 μέτρων. Ευαισθητοποίησε επίσης και  την  Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης που κατ΄ εξαίρεση διέθεσαν τους αναγκαίους εθνικούς πόρους για την κατασκευή των βάθρων και την εγκατάσταση της στρατιωτικής γέφυρας. Με τη θυσία του Νίκου λύθηκε το πρόβλημα της ασφαλούς διάβασης του ρέματος Σιούτσας που για πολλά χρόνια απασχολεί  τους κατοίκους της Κατάκαλης, του Τρυφυλλιού, της Τρικοκκιάς και του Καρπερού. Ο Δήμος Δεσκάτης, σε συνεργασία με την Π.Ε. Γρεβενών έχουν πλέον τη δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα στη δημοπράτηση και στην κατασκευή της γέφυρας, η οποία προτείνω να ονομαστεί  «Γέφυρα Νίκου Προύφα» και να εγκαινιαστεί από τα παιδιά του Νίκου Προύφα, μεταξύ των οποίων και ο μικρός Νίκος που δε γνώρισε ποτέ τον πατέρα του».

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης