Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Είναι γεγονός το μεγάλο τραπεζικό deal – Πρόταση της Εθνικής για εξαγορά της Eurobank

Την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση όλων των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank ανακοίνωσε αργά σήμερα το βράδυ η Εθνική Τράπεζα.  Η Εθνική προσφέρει ως αντάλλαγµα, νέες κοινές ονοµαστικές µετοχές µε νέα ονοµαστική αξία (κατόπιν αναπροσαρµογής της ονοµαστικής αξίας) 1 ευρώ ανά µετοχή έκδοσης της Εθνικής µε σχέση 58 νέες µετοχές της Εθνικης έναντι κάθε 100 µετοχών της Eurobank.
Η κεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ µε βάση τη τιµή κλεισίµατος της µετοχής την Πέµπτη 4 Οκτωβρίου 2012, ανέρχεται σε 1,9 δισ.ευρώ ευρώ και αντίστοιχα της Eurobank ανέρχεται σε 603 εκατοµµύρια ευρώ.

Ο κ. Γεώργιος Ζανιάς, Πρόεδρος της ΕΤΕ επεσήµανε μεταξύ άλλων ότι «η Δηµόσια Πρόταση που ανακοινώθηκε σήµερα, στοχεύει στη δηµιουργία ενός διευρυµένου τραπεζικού οµίλου στην Ελλάδα που θα διαδραµατίσει τον καίριο ρόλο του πυλώνα σταθεροποίησης του ελληνικού χρηµατοπιστωτικού συστήµατος και θα παράσχει την απαραίτητη χρηµατοδότηση που θα στηρίξει την Ελληνική οικονοµική ανάκαµψη».

Ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Διευθύνων Σύµβουλος της ΕΤΕ σηµείωσε ότι «με την παρούσα Δηµόσια Πρόταση, η ΕΤΕ επιταχύνει την τάση ενοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήµατος, δηµιουργώντας ένα µακροπρόθεσµα βιώσιµο χρηµατοπιστωτικό ίδρυµα ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που βιώνει η Ελλάδα και ταυτόχρονα να δηµιουργήσει ευκαιρίες για τους µετόχους και των δύο τραπεζών. Η στήριξη µεγάλης µερίδας µετόχων της Eurobank ισχυροποιεί τη Δηµόσια Πρόταση. Είµαστε πεπεισµένοι ότι και το Διοικητικό Συµβούλιο της Eurobank θα αναγνωρίσει την αξία που δηµιουργεί η Δηµόσια Πρότασή µας και θα προτείνει τη συναλλαγή στους µετόχους της Eurobank. Καλωσορίζουµε στην Εθνική Τράπεζα την διακεκριµένη διοίκηση και το προσωπικό της Eurobank και προσδοκούµε τη σηµαντική τους συνεισφορά για ένα επιτυχηµένο κοινό µέλλον»

H ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ EUROBANK

«Η δηµόσια πρόταση ανταλλαγής εντάσσεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας ενοποίησης του τραπεζικού συστήµατος στην Ελλάδα. Το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank θα αξιολογήσει περαιτέρω, µε εποικοδοµητικό πνεύµα, την προτεινόµενη επιχειρηµατική ενοποίηση µε γνώµονα τo συµφέρον όλων των ενδιαφεροµένων, συµπεριλαµβανοµένων των εργαζοµένων, των πελατών, των µετόχων και της ελληνικής   οικονοµίας», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος, αναφερόμενος στην προαιρετική δημόσια προσφορά για την εξαγορά της Eurobank από την Εθνική.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εurobank, κατόπιν αρχικών διερευνητικών συζητήσεων, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) ανακοίνωσε σήµερα την υποβολή προαιρετικής δηµόσιας πρότασης ανταλλαγής για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονοµαστικών µετοχών της Eurobank, προσφέροντας ως αντάλλαγµα 58 νέες µετοχές της ΕΤΕ για κάθε 100 µετοχές της Eurobank, που αντιστοιχεί σε 1,17 ευρώ ανά µετοχή της Eurobank, βάσει της χρηµατιστηριακής τιµής κλεισίµατος της µετοχής της ΕΤΕ στις 4 Οκτωβρίου 2012.

Το ΔΣ της Eurobank, επικουρούµενο από τους χρηµατοοικονοµικούς συµβούλους του, ήτοι τις Barclays, Deutsche Bank και Goldman Sachs International, θα εξετάσει την ουσία, τους όρους και τις προϋποθέσεις της δηµόσιας πρότασης ανταλλαγής και θα εκφράσει την άποψή του επ’ αυτής.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5