Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
DONAS
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καφενείο
KARTSIOUNIS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Είμαστε ό,τι έτρωγε η… γιαγιά μας

Η διατροφή μιας γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει το σωματικό βάρος γέννησης των παιδιών της κόρης της μία γενιά αργότερα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ εξέτασαν το ιστορικό 3.000 εθελοντριών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διατροφή της γιαγιάς μπορεί να επηρεάσει το βάρος των εγγονιών της κατά τη γέννησή τους, επειδή επιφέρει αλλαγές στην φυσιολογία της μητέρας τους που διαρκούν για όλη τη ζωή της.

Μάλιστα ο δρ Κρίστοφερ Κουτσάβα, καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγου, και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι τελικά μεγαλύτερο ρόλο στο βάρος γέννησης ενός μωρού παίζει η διατροφή της μητέρας του όταν η ίδια ήταν έμβρυο και κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής της, παρά όταν ήταν ενήλικη ή όταν το κυοφορούσε.

Το βάρος κατά τη γέννηση θεωρείται «δείκτης» της μελλοντικής υγείας και των πιθανοτήτων εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Όπως είπε ο δρ Κουτσάβα παρουσιάζοντας τη μελέτη στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS), «η διατροφή κατά τη νηπιακή ηλικία της μητέρας και η διατροφή της γιαγιάς κατά την κύηση φάνηκε να προβλέπουν ισχυρά το βάρος γέννησης των παιδιών της μητέρας».

Αν και οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και αρκετό καιρό πόσο πολύ επηρεάζουν το βάρος γέννησης ενός βρέφους οι διατροφικές συνήθειες μιας γυναίκας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της (από την εμβρυϊκή κιόλας ζωή), η νέα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι ρόλο παίζει και η διατροφή της γιαγιάς του.

Πηγή: TA NEA

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης