Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
INTERACTIVE
ΔΕΗ
ΕΝΑΟΝ

Grevenamedia @facebook

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Δωρεά – υποδοχή του πρώτου ιδιωτικού αρχείου Γρεβενιώτη κατόχου

Η Υπηρεσία μας με μεγάλη  ευχαρίστηση υποδέχτηκε το πρώτο ιδιωτικό της αρχείο. Είμαστε ευγνώμονες  στον κ. Απόστολο Παπαδημητρίου για την παράδοση του υλικού που είχε συγκεντρώσει προκειμένου να συγγράψει το βιβλίο «Σελίδες Ιστορίας των Γρεβενών,  τ.Α’». Πρόκειται για φωτοαντίγραφα μέρους βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων και φωτογραφίες, μέσα από την κοπιώδη μελέτη των οποίων κατόρθωσε  να καταγράψει τις παραπάνω «Σελίδες», που αποτελούν την πρώτη τόσο ολοκληρωμένη χρονικά αλλά και σε βάθος καταγραφή της ιστορίας των Γρεβενών.

Αν και δεν είναι ένα αρχείο το οποίο παρήγαγε  αυτός ο ίδιος  –  όπως πρωταρχικά ορίζεται ένα ιδιωτικό αρχείο  – , η σπουδαιότητά του έγκειται στο πλήθος των πληροφοριών που συγκεντρώνει  και στην μεγάλη χρονική του έκταση, καθώς προσπαθεί να αγκαλιάσει την ιστορία του τόπου.

Θα θέλαμε να τονίσουμε την ανεκτίμητη αξία των ιδιωτικών συλλογών – αρχείων, καθώς είναι αυτά που συμπληρώνουν την εικόνα μιας κοινωνίας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, κάτι που απουσιάζει από τα αρχεία των φορέων και υπηρεσιών. Η δωρεά τέτοιου είδους αρχείων σε υπηρεσίες όπως η δική μας συντελεί στην ανάδειξη και τον εμπλουτισμό της τοπικής ιστορίας.

Η ευγενική πρωτοβουλία του κ. Απόστολου Παπαδημητρίου θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, εάν απόρροιά της θα είναι η γόνιμη ευαισθητοποίηση των υπολοίπων συμπατριωτών του. Ευελπιστούμε ότι η χειρονομία του θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση  για όσους Γρεβενιώτες έχουν στην κατοχή τους αρχειακό υλικό,  το οποίο θα αντιληφθούν ότι αξίζει να  μας το παραδώσουν, καθώς η διάσωσή του και η ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτό μέσω των Αρχείων μας θα φωτίζουν συνεχώς την τοπική μνήμη.

Με τιμή

 

Η Προϊσταμένη

Μάρθα Ματσαρίδου

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com