email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία

Την ιδιαίτερη προσοχή που θα πρέπει να δείξει η Πολιτεία στο ζήτημα της υγείας και ειδικά στους απομακρυσμένους Νομούς, όπως ο Νομός Γρεβενών, υπογράμμισε ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Αθανάσιος Χαντάβας, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις «Διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία», στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Χαντάβας στην ομιλία του σημείωσε την ανάγκη που υπάρχει ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία, για την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας και τον εξορθολογισμό των προμηθειών και των δαπανών, ώστε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων να «πιάνουν τόπο και να μην σπαταλούνται ανεξέλεγκτα».

Σημαντικό μέρος της ομιλίας του, ωστόσο, το αφιέρωσε στην αναφορά του στο Νομό Γρεβενών, χαιρετίζοντας και την τροποποίηση που έγινε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο ν. 3896/2010 κατόπιν και δικής του παρέμβασης, σημειώνοντας ότι:

«Στο σημείο αυτό θα ήθελα κύριε Υπουργέ να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την προσθήκη στο άρθρο 55 σύμφωνα με την οποία Νοσοκομεία άγονων περιοχών, όπως αυτό του Νομού Γρεβενών, επανέρχονται στη ζώνη Γ’.

Με ικανοποιεί επίσης η δέσμευση των Υφυπουργών Υγείας και Οικονομικών ότι θα αλλάξει το ποσοστό πρόσθετων εφημεριών από 9% στο 12% των κανονικών εφημεριών.

Οι δύο αυτές ρυθμίσεις δίνουν λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε στα Περιφερειακά Νοσοκομεία με τον προηγούμενο νόμο, πλην όμως κύριε Υπουργέ, η οριστική λύση είναι να εφαρμόσουμε σε επόμενη νομοθετική ρύθμιση το πρότυπο εφημέρευσης για 2-3 επίπεδα εφημέρευσης.»

Ο Bουλευτής του Ν. Γρεβενών, επεσήμανε ότι «Όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα σε ποιο Ασφαλιστικό Οργανισμό ανήκουν, έχουν τα ίδια δικαιώματα στην πρόσβαση στις υπηρεσίες παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας…..

Και χαίρομαι ιδιαίτερα που με το παρόν νομοσχέδιο δίνεται λύση σε ένα επιπλέον σημαντικό και χρονίζον θέμα, της ίδιας παροχής υπηρεσιών υγείας προς όλους του πολίτες. Σε πολλές περιοχές, όπως και στο Νομό Γρεβενών, το ΙΚΑ δεν διέθετε βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, ουρολόγο κι άλλες κρίσιμες ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι υπερήλικες να μην μπορούν ούτε να εξυπηρετηθούν, ούτε να μετακινηθούν, αλλά ούτε και να πληρώσουν παραπάνω χρήματα. Εφεξής οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να επισκέπτονται τον γιατρό που χρειάζονται είτε αυτός είναι του ΙΚΑ, είτε συνολικά του ΕΣΥ, είτε είναι ιδιώτης.

Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω, σχετίζεται με τις ρυθμίσεις για τα φαρμακεία, όπου η πληθυσμιακή κατανομή θα πρέπει να ισχύει κατά επίπεδο αυτοδιοικητικής δομής, κοινότητας, δημοτικής κοινότητας κτλ»

Σχετικά άρθρα

interactive
Επιμελητήριο Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ