Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΔΕΗ banner myenergycoach

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Loco delivery
SportsBase
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Κατηγορίες

ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ
SPONSORS
Ζιώγας

Διαμελισμένη αρκούδα στην Εγνατία Οδό στο τμήμα Κοζάνης-Γρεβενών

Νέο ατύχημα με θύμα μία νεαρή ενήλικη αρκούδα σημειώθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στην Εγνατία Οδό στο τμήμα Κοζάνης-Γρεβενών.

Η άτυχη αρκούδα, 7 ετών περίπου, στην προσπάθειά της να διασχίσει το δρόμο πέρασε τον προστατευτικό φράκτη και χτυπήθηκε από διερχόμενο λεωφορείο. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε από την Τροχαία Κοζάνης για το ατύχημα και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στο σημείο όπου βρήκε την αρκούδα διαμελισμένη! Ο οδηγός και οι επιβάτες του λεωφορείου ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν αλλά το όχημα υπέστη μικρές υλικές ζημιές.

 

Το νεκρό ζώο μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας για λεπτομερή νεκροψία και συλλογή ιστολογικών δειγμάτων. Μετά την ολοκλήρωσή της θα ενταφιαστεί σε ελεγχόμενη περιοχή παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιών.

 

Από το 1998 έχουν σκοτωθεί περισσότερες από 40 αρκούδες στους ελληνικούς δρόμους, είναι η πρώτη φορά όμως που αρκούδα πέφτει θύμα τροχαίου τόσο ανατολικά στη χώρα και τόσο κοντά στην πόλη της Κοζάνης. Σύμφωνα με τον επιστημονικό συντονιστή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Δρ. Αλέξανδρο Καραμανλίδη «τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στην Ελλάδα μια σημαντική διαφοροποίηση στην κατανομή της καφέ αρκούδας.

 

Το χθεσινό ατύχημα έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας της καφέ αρκούδας να εγκατασταθεί μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή των νότιων παρυφών του όρους Άσκιου και στο όρος Βούρινος. Η παρουσία στην περιοχή θηλυκής αρκούδας σε αναπαραγωγική ηλικία, που είναι τα τελευταία άτομα ενός είδους που εγκαθίστανται σε μια καινούρια περιοχή, δείχνει ότι οι προσπάθειες αυτές καρποφορούν. Καθώς στο τμήμα αυτό της Εγνατίας Οδού δεν έχει προβλεφθεί ειδική περίφραξη για τις αρκούδες, η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα συνεχίσει τις εντατικές προσπάθειες παρακολούθησης του τοπικού πληθυσμού της αρκούδας για τη δημιουργία αποτελεσματικών μέτρων διαχείρισης και την αποτροπή περαιτέρω ατυχημάτων».

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Πάνος Στεφάνου, Γραφείο Τύπου, 2310555920 & 6977415873

Αλέξανδρος Καραμανλίδης, Επιστημονική Ομάδα ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ,  2310555920 & 6976362844

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΔΟΜΗΣΗ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
BALKAN ELECTRIC
ΤΑΞΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
ΔΕΗ BANNER
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
ΠΩΛΕΊΤΑΙ ¨ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ”
AUTOΚΙΝΗΣΗ
cars
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 43 τ.μ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
αγγελια λεβητας
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015

Follow Us

 
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com