Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
Κτηματολόγιο
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Δημιούργησαν πράσινα φωσφορίζοντα κουνέλια για φθηνή θεραπεία θανατηφόρων νόσων!!!

Χονολουλού

Επιστήμονες δημιούργησαν κουνέλια που φεγγοβολούν… πράσινα στο σκοτάδι. Το πείραμα διεξήχθη με στόχο να υπάρξει πρόοδος στην έρευνα θεραπειών για σοβαρές, εν δυνάμει θανατηφόρες νόσους.
Σαν φώτα LED
Συγκεκριμένα ερευνητές στη Χαβάη και στην Τουρκία παρήγαγαν οκτώ κουνέλια, δύο εκ των οποίων είναι πράσινα φωσφορίζοντα. Ο Στέφανος Μωυσιάδης, ειδικός στη βιογενετική που εργάζεται στη Χαβάη ανέφερε σε συνέντευξή του στον μεγαλύτερο ειδησεογραφικό σταθμό της Χαβάης Khon2 ότι τα κουνέλια που δημιούργησε με τους συνεργάτες του μοιάζουν σαν «φώτα LED». Προσέθεσε ότι«είναι χαρακτηριστικό πως το τρίχωμά τους αρχίζει να μεγαλώνει και παρόλα αυτά το πράσινο χρώμα τους φαίνεται καθαρά μέσα από το τρίχωμα. Είναι πολύ έντονο».
Το φθορίζον χρώμα χρησιμοποιείται για να δείξει ότι το γενετικό υλικό που έχει εγχυθεί στα έμβρυα ενσωματώνεται τελικώς στον οργανισμό των ζώων μετά τη γέννησή τους. «Πρόκειται για έναν δείκτη που μας επιβεβαιώνει ότι ένα γονίδιο που δεν υπήρχε εξαρχής στο ζώο, αποτελεί πλέον μέρος του οργανισμού του».
Ο δρ Μωυσιάδης εξήγησε ότι τα ζώα δεν επηρεάζονται από την φθορίζουσα πρωτεΐνη που φέρουν εντός τους και θα έχουν το ίδιο προσδόκιμο ζωής με οποιοδήποτε άλλο κουνέλι.


Δύο από τα οκτώ κουνέλια που δημιούργησαν οι ερευνητές είναι πράσινα φωσφορίζοντα
Με «εργαλείο» πρωτεΐνη μέδουσας
Προκειμένου να δημιουργήσουν τα «φωτεινά» κουνέλια οι επιστήμονες ενέχυσαν μια φθορίζουσα πρωτεΐνη την οποία εξήγαγαν από το DNA μεδουσών σε οκτώ έμβρυα κουνελιών. Στη συνέχεια τα έμβρυα επανεμφυτεύθηκαν στη μήτρα της μητέρας τους και δύο από αυτά γεννήθηκαν… λαμπερά.
Το συγκεκριμένο πείραμα έρχεται ως συνέχεια σε αντίστοιχα πειράματα που αφορούν γενετικώς τροποποιημένα φωσφορίζοντα ζώα όπως γάτες, σκύλοι και πίθηκοι.

Προς νέες, φθηνές θεραπείες

Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να εισαγάγουν γονίδια που θα ωφελούν τον οργανισμό σε μεγαλύτερα ζώα με στόχο να παραγάγουν πιο φθηνά και αποτελεσματικά φάρμακα για διαφορετικές νόσους. «Για ασθενείς όπως αυτοί με αιμορροφιλία που έχουν ανάγκη από ένζυμα πήξης του αίματος, θα μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτά τα ένζυμα πολύ φθηνότερα» σημείωσε ο δρ Μωυσιάδης.
Τα κουνέλια γεννήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και οι ερευνητές επιθυμούν να μεταφέρουν την ερευνητική αυτή δουλειά στις ΗΠΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ερευνητή, κάτι τέτοιο θα είναι μάλλον δύσκολο. «Στις ΗΠΑ υπάρχει υστερία σχετικά με τα διαγονιδιακά ζώα καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε σε τίποτα» κατέληξε ο ειδικός.

periergaa.blogspot.com

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης