email επικοινωνίας

email επικοινωνίας: [email protected]

Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Θεατρική Παράσταση «Το παγκάκι»
Επιμελητήριο Γρεβενών
Θεατρική παράσταση «Αχ έρωτα»
POTIKA MYRTO

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5
Ζιώγας

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα και τελευταία ημέρα της προθεσμίας δεν κατάφερε ή δεν ήθελε να εκλέξει Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης.
Οι ευθύνες βαρύνουν κυρίως την πλειοψηφία και το προεδρείο που δεν φρόντισε να αρχίσει την διαδικασία έγκαιρα(π.χ από το τέλος Γενάρη.)
Η επιλογή της τελευταίας ημέρας δείχνει αν μη τι άλλο έλλειψη σεβασμού στο πνεύμα  και στο γράμμα του νομοθέτη που προχώρησε στην καθιέρωση ενός πρωτοπόρου θεσμού, την δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής, που θα στέκεται στο πλευρό του πολίτη και της επιχείρησης που πλήττεται από  την κακοδιοίκηση και την αυθαιρεσία της Διοίκησης.
Δείχνει μια τάση επιβολής της πλειοψηφίας που χρειάζεται και την συναίνεση της μειοψηφίας, γιατί απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 για την εκλογή του Συμπαραστάτη.
Δείχνει μια υποκριτική δημοκρατικότητα και μια αδικαιολόγητη προχειρότητα.
Δείχνει μια έλλειψη σεβασμού στο σώμα που επιλέγει με την μη γνώση των υποψηφίων, μιας και οι υποψηφιότητες είχαν καταληκτική ημερομηνία την ημέρα των εκλογών.
Δείχνει έλλειψη σεβασμού στους πολίτες που εκτέθηκαν σε αυτή την κρίση, γιατί δεν τους έδωσε το δικαίωμα να παρουσιαστούν, να τοποθετηθούν και να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Έπρεπε επίσης να είχαμε διαφυλάξει και την μυστικότητα της ψηφοφορίας και την αποφυγή του ευτελισμού και των υποψηφίων και του θεσμού.
Μια θέση ανεξάρτητου και αδέκαστου αγώνα για την επίλυση προβλημάτων και την απόδοση δικαίου, εμφανίστηκε σαν μια θέση έμμισθου βολέματος που εξυπηρετεί και τους προτείνοντες, σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, μικροκομματικών και απώτερων επιδιώξεων μηχανισμών και προθέσεων…
Πιστεύω ότι δεν σεβαστήκαμε τους πολίτες και  ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων..
Εάν θέλουμε συμμετοχή και πρωτοβουλίες πολιτών, πρωτόγνωρης δημοκρατίας δεν έπρεπε να απογοητεύσουμε τους αιτούντες.
Είδα σημαντικά βιογραφικά, αλλά γνώριζα ελάχιστα  για ελάχιστους.
Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για αυτό.
Θέλω να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας που έθεσαν υποψηφιότητα.
Ανεξαρτήτως αν δεν μπορούσα να τους ψηφίσω όλους, παρά μονάχα έναν, βάσει του νόμου, τους καλώ να μην απογοητευτούν και να συνεχίσουν τον συμμετοχικό αγώνα για την προκοπή του τόπου μας.
Τις αναλογούσες ευθύνες φέρει και η μειοψηφία.
Κάποιοι δε φρόντισαν να απουσιάσουν τελείως, απαξιώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Για όλη τη θητεία η πλειοψηφία και δη ο εκτελεστικός της βραχίονας δεν θα έχουν καμία όχληση, ούτε θα κινδυνεύσουν στην ετήσια επιτροπή της Βουλής, από δυσάρεστες εκπλήξεις μια άτεγκτης ανεξάρτητης αρχής.
Η μειοψηφία αφαίρεσε ακούσια ή εκούσια ένα όπλο των πολιτών, εγγύηση της δημοκρατικής διοικητικής λειτουργίας και αμεροληψίας.
Δυστυχώς δεν τολμήσαμε!
Η ειλικρινής  αυτοκριτική συγνώμη μου τίποτε δεν μπορεί να θεραπεύσει πια, παρά μόνο την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και κριτικής συμμετοχής.
01/03/2011
Δημήτρης Ψευτογκάς
Περιφερειακός Σύμβουλος

Σχετικά άρθρα

Alfa Wood
Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΙΑ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Loco delivery
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5