Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Δηλώσεις του κ. Γιώργου Κασαπίδη Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης

μετά την ολοκλήρωση περιοδείας στο Νομό Λασιθίου, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Λασιθίου και Τομεάρχη Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και στελέχη του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο νοτιότερο άκρο της πατρίδας μας και της Ε.Ε., οι γεωργοί του Ν. Λασιθίου, στην Ιεράπετρα και τη Σητεία, αποδεικνύουν στην πράξη τις τεράστιες δυνατότητες στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της ελληνικής γεωργίας.

Τόσο οι ελαιοπαραγωγοί στη Σητεία, όσο και οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών στην Ιεράπετρα, με τον αγώνα τους εδώ και χρόνια, κατάφεραν να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους στην εγχώρια αγορά, καθώς και στις καλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Ωστόσο, στρεβλώσεις από το παρελθόν που σχετίζονται με την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού για τις θερμοκηπιακές υποδομές στην Ιεράπετρα, εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των κατοίκων,  δεν επιτρέπουν την περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας της περιοχής στον τουρισμό.

Επίσης, η απαξίωση της γεωργικής έρευνας τόσο της εφαρμοσμένης, όσο και της αγοράς, με ευθύνη της Πολιτείας, οδηγεί σε εγκατάλειψη σημαντικών ερευνητικών υποδομών, όπως ο σταθμός της Ιεράπετρας για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Επίσης, η απώλεια μοναδικών ευκαιριών προώθησης αγροτικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού είναι γεγονότα επίκαιρα, όπως αυτή του ελαιολάδου στην αγορά της Αμερικής μετά το διατροφικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με νοθευμένα ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα που εντοπίστηκαν από αμερικάνικο πανεπιστήμιο.

Μέχρι σήμερα, εδώ και 8 μήνες, δε φρόντισαν η Κυβέρνηση ή άλλοι φορείς να εκμεταλλευτούν την αναπάντεχη αυτή εξέλιξη υπέρ του ελληνικού ελαιολάδου στην Αμερική, με άξιους πρεσβευτές του, όπως το κρητικό ελαιόλαδο και ικανές επιχειρήσεις, όπως αυτές της Σητείας.

Ως αντιπολίτευση καταγράφουμε τα προβλήματα και τις προοπτικές του αγροτικού τομέα και στο Νομό Λασιθίου, συζητάμε με τους τοπικούς φορείς και τους αγρότες, ώστε να διατυπώσουμε συγκεκριμένες, ιεραρχημένες και κοστολογημένες προτάσεις σε τοπικό επίπεδο για τις οποίες και θα δεσμευτούμε να υλοποιήσουμε ως Κυβέρνηση».


Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Μπουραλέκος
Πωλείται
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Ζητείται προσωπικό
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5