Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

«Δεν συγχωνεύεται το Γ. Ν. Γρεβενών – Σκοπός η αναβάθμιση της λειτουργίας του» (2/9/2011)

Ρητά και κατηγορηματικά διέψευσε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χρ. Αηδόνης τη φημολογία περί συγχώνευσης του Γ. Ν. Γρεβενών με το Γ. Ν. Καστοριάς, μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας και συζητήθηκε στη Βουλή την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011.

Ο Υφυπουργός Υγείας, υποστήριξε ότι στο πλαίσιο του εξορθολογισμού της λειτουργίας του ΕΣΥ «επιδιώκεται η επιστημονική συνεργασία μεταξύ των νοσοκομείων της χώρας, η οποία κρίνεται αναγκαία καθώς μέχρι χθες η λειτουργία του ΕΣΥ βασιζόταν στην κατασπατάληση του ανθρωπίνου δυναμικού και των πόρων, με αποτέλεσμα τελικά να ταλαιπωρείται ο πολίτης».

Σε ό,τι αφορά το θέμα που προέκυψε με τη μείωση του αριθμού των οργανικών κλινών του Γ. Ν. Γρεβενών, που αφορούσε η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Ν. Γρεβενών, ο Υφυπουργός απάντησε ότι: «Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο, λόγω της ιδιαιτερότητας της θέσης του, που βρίσκεται επάνω στην Εγναντία οδό και της αύξησης του αριθμού των ασθενών που παρουσιάζει , που είναι η μεγαλύτερη στη Βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε οι ανεπτυγμένες κλίνες στο Γ. Ν. Γρεβενών ήταν 93 και ο νέος σχεδιασμός του Υπουργείου προβλέπει 95, στις οποίες προστίθενται και οι 7 της μονάδας τεχνητού νεφρού, οπότε μιλάμε για μία οριακή αύξηση συγκριτικά με αυτό που υπήρχε…. γι αυτό θα έλεγα ότι όποιος έχει φροντίσει να σπείρει τον πανικό σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου, να κοιτάξει την πραγματικότητα».

Τέλος ο κ. Αηδόνης διαβεβαίωσε τον κ. Χαντάβα ότι η πρόθεση και ο σχεδιασμός του Υπουργείου για το Γ. Ν. Γρεβενών, είναι η ενίσχυσή του με την αύξηση των χρήσεων νέας τεχνολογίας, την ίδρυση Ψυχιατρικού Τμήματος και Μονάδας Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και την λειτουργία αξονικού τομογράφου.

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση των οργανικών κλινών για την οποία επέμεινε στη δευτερολογία του ο κ. Βουλευτής, ο κ. Αηδόνης δήλωσε ότι θα εξεταστεί από τον Οργανισμό του Νοσοκομείου και θα υπάρξουν οι ανάλογες διορθώσεις όπως προβλέπει η τελευταία παράγραφος της Υπουργικής Απόφασης.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης