Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
Ράδιο 101.5
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Δασαρχείο Γρεβενών: Κάθετη διάψευση για τις μελέτες – Τα δάση δεν παραχωρούνται για το ΒΙΟΠΑ

«Ουδέποτε δώσαμε προφορική ή γραπτή βεβαίωση πως δύναται να παραχωρηθούν τα δάση Μαυραναίων και Κοκκινιάς στο ΒΙΟΠΑ» δήλωσε ο π. Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών , κ.Μπασαγιάννης.

Συγκεκριμένα δήλωσε: « Το 2007 με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου μέλη του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ και ζήτησαν την άποψη μας για τα δάση Μαυραναίων και Κοκκινιάς και αν αυτά μπορούν να παραχωρηθούν στο ΒΙΟΠΑ. Τους απάντησα προφορικά πως με την υπάρχουσα νομοθεσία απαγορεύεται κάθε όμοια παραχώρηση. Ταυτόχρονα έκανα ερώτημα στο Υπουργείο Γεωργίας το οποίο απάντησε στο Δασαρχείο μας πως ο Νόμος το απαγορεύει ρητά. Στην συνέχεια απάντησα γραπτώς ότι οι εκτάσεις είναι δάση και ως εκ τούτου δεν παραχωρούνται. Στη συνέχεια υπεβλήθη αίτηση της ΑΝΓΡΕ αποχαρακτηρισμού μόνον για τους αγρούς και όχι για τα δάση.»

Στο μεταξύ σήμερα από την Διεύθυνση Δασών Γρεβενών δίνεται η ενημέρωση πως «ουδέποτε και κανείς δασολόγος υποσχέθηκε πως μπορούν να παραχωρηθούν τα δάση για το ΒΙΟΠΑ.»

Αντίθετα τόσο οι Δ/ντές του Δασαρχείου όσο και οι δασολόγοι «ήταν και είναι αντίθετοι εφαρμόζοντας φυσικά την υπάρχουσα Νομοθεσία».

Όσο για την ανακοίνωση της ΑΝΓΡΕ πως δήθεν «συμφωνήσαμε» -λένε από το Δασαρχείο πως «την διαψεύδουμε κατηγορηματικά και με απόλυτο τρόπο.»

Τα δάση τονίζουν δεν παραχωρούνται και ας το καταλάβουν καλά και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης