Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Ζιώγας
POTIKA MYRTO
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Κινηματογράφος Γρεβενών

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Δασαρχείο Γρεβενών: Κάθετη διάψευση για τις μελέτες – Τα δάση δεν παραχωρούνται για το ΒΙΟΠΑ

«Ουδέποτε δώσαμε προφορική ή γραπτή βεβαίωση πως δύναται να παραχωρηθούν τα δάση Μαυραναίων και Κοκκινιάς στο ΒΙΟΠΑ» δήλωσε ο π. Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών , κ.Μπασαγιάννης.

Συγκεκριμένα δήλωσε: « Το 2007 με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου μέλη του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ και ζήτησαν την άποψη μας για τα δάση Μαυραναίων και Κοκκινιάς και αν αυτά μπορούν να παραχωρηθούν στο ΒΙΟΠΑ. Τους απάντησα προφορικά πως με την υπάρχουσα νομοθεσία απαγορεύεται κάθε όμοια παραχώρηση. Ταυτόχρονα έκανα ερώτημα στο Υπουργείο Γεωργίας το οποίο απάντησε στο Δασαρχείο μας πως ο Νόμος το απαγορεύει ρητά. Στην συνέχεια απάντησα γραπτώς ότι οι εκτάσεις είναι δάση και ως εκ τούτου δεν παραχωρούνται. Στη συνέχεια υπεβλήθη αίτηση της ΑΝΓΡΕ αποχαρακτηρισμού μόνον για τους αγρούς και όχι για τα δάση.»

Στο μεταξύ σήμερα από την Διεύθυνση Δασών Γρεβενών δίνεται η ενημέρωση πως «ουδέποτε και κανείς δασολόγος υποσχέθηκε πως μπορούν να παραχωρηθούν τα δάση για το ΒΙΟΠΑ.»

Αντίθετα τόσο οι Δ/ντές του Δασαρχείου όσο και οι δασολόγοι «ήταν και είναι αντίθετοι εφαρμόζοντας φυσικά την υπάρχουσα Νομοθεσία».

Όσο για την ανακοίνωση της ΑΝΓΡΕ πως δήθεν «συμφωνήσαμε» -λένε από το Δασαρχείο πως «την διαψεύδουμε κατηγορηματικά και με απόλυτο τρόπο.»

Τα δάση τονίζουν δεν παραχωρούνται και ας το καταλάβουν καλά και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Μπουραλέκος
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5