Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Δήμος Γρεβενών: Ενημέρωση των πολιτών για την ψηφιακή εκπομπή της Digea

Από το Δήμο Γρεβενών και σε σχέση με την ψηφιακή εκπομπή των κρατικών, ιδιωτικών εθνικής εμβέλειας και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών ανακοινώνονται  τα εξής:

1)      Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του παραχώρησε στην εταιρεία Digea τις εγκαταστάσεις του στο κέντρο εκπομπής «Υδατόπυργος Καλαμιτσίου», για την εκπομπή ψηφιακού σήματος με «όρους και προϋποθέσεις».

2)      Η τηλεοπτική κάλυψη της πόλεως των Γρεβενών και όλων των κοινοτήτων είναι ευθύνη της Digea  και μόνο, με πληθυσμιακό ποσοστό μάλιστα καλύψεως 95% – βάσει της σχετικής νομοθεσίας.

3)      Η Digea εκπέμπει ήδη το ψηφιακό της σήμα για την κάλυψη των Γρεβενών από τα κέντρα εκπομπής: Μεταξά Κοζάνης, Τσοτυλίου, Υδατόπυργου Γρεβενών και Βουνάσας από τις ίδιες συχνότητες. Σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχει ένα πρόβλημα συντονισμού συχνοτήτων του κέντρου εκπομπής «Βουνάσα» με τα υπόλοιπα τρία αναφερόμενα.

4)      Η Digea μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα επιλυθεί κι αυτό το τεχνικό ζήτημα που είναι αποκλειστικά δικό της πρόβλημα.

5)      Ο Δήμος Γρεβενών ήδη έχει χαρτογραφήσει την περιοχή του Δήμου και γνωρίζει τις κοινότητες που καλύπτονται σήμερα τηλεοπτικά και τις περιοχές που επιβάλλεται να εγκατασταθούν νέοι αναμεταδότες.

6)      Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Γρεβενών θα μεριμνήσει ώστε μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής εκπομπής και από την «Βουνάσα», να προχωρήσει στην τηλεοπτική κάλυψη των « λευκών περιοχών».

7)      Η αναλογική εκπομπή θα συνεχίσει να λειτουργεί για το έτος 2015 στις           « λευκές περιοχές» του Δήμου Γρεβενών μετά την ψήφιση και της σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου.

8)      Είναι γνωστό το γεωγραφικό ανάγλυφο του Δήμου Γρεβενών. Έτσι δεν καλύπτονται σήμερα από το ψηφιακό σήμα της Digea 27 κοινότητες ενώ άλλες 25 καλύπτονται κατά το ήμισυ.

9)      Ο Δήμος Γρεβενών ( όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας) , δεν έχει καμιά αρμοδιότητα επί της ψηφιακής εκπομπής και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν θα έχουν ως μοναδικό στόχο να καλύψουν τηλεοπτικά όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου εξυπηρετώντας έτσι τους δημότες του.

 Αντιδήμαρχος Οργάνωσης & Σχεδιασμού

Γιάννης Κ. Παπαδόπουλος

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης