Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Γρεβενά: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας για τους εμβολιασμούς

Το τμήμα Κτηνιατρικής Γρεβενών ενημερώνει τους κτηνοτρόφους, κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για τα εξής:

α) Έχει ξεκινήσει ήδη το πρόγραμμα εμβολιασμού των αιγοπροβάτων κατά της βρουκέλλωσης (μελιταίος πυρετός) για το έτος 2013. Είναι γνωστό σε όλους τους παραγωγούς πόσο σοβαρή ασθένεια είναι ο μελιταίος πυρετός τόσο για την υγεία των ζώων όσο και για τη δημόσια υγεία. Η συμμετοχή όλων των εκμεταλλεύσεων αιγών και προβάτων στο πρόγραμμα εμβολιασμού είναι υποχρεωτική.

β) Από φέτος, απαραίτητη προϋπόθεση για τον εμβολιασμό είναι να έχουν οι παραγωγοί προμηθευτεί εγκαίρως ηλεκτρονικά μέσα σήμανσης (συμβατικά και ηλεκτρονικά ενώτια ή ηλεκτρονικούς βώλους) για τη σήμανση όλων των ζώων που θα εμβολιαστούν. Ζώα που δεν έχουν ηλεκτρονική σήμανση δε θα εμβολιάζονται.

Όσες εκτροφές δε συμμορφωθούν άμεσα με τις υποχρεώσεις τους θα αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες:

α) Το νέο δελτίο εμβολιασμού θα αντικαταστήσει σταδιακά τη βεβαίωση παράδοσης γάλακτος που είναι απαραίτητη για την εμπορία γάλακτος των εκτροφών αιγοπροβάτων. Συνεπώς, ανεμβολίαστες εκτροφές δε θα μπορούν να εμπορευτούν γάλα ενώ δε θα μπορούν να εξασφαλίσουν και Υγειονομικά Πιστοποιητικά Αγοραπωλησίας ή/και σφαγής ζώων.

β) Στους μη συμμορφούμενους κτηνοτρόφους δεν καταβάλλονται αποζημιώσεις (ενίσχυση του άρθρου 68, επιδοτήσεις ενιαίας ενίσχυσης κ.λπ.) ενώ επιπλέον επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεχόμενη μη ολοκλήρωση του προγράμματος της βρουκέλλωσης στη χώρα μας, πιθανόν να επιφέρει επιπτώσεις στη διάθεση του σημαντικού για την εθνική και τοπική οικονομία τυριού «φέτα» με απαγόρευση εξαγωγών όπως ρητά αναφέρθηκε από κοινοτικούς εμπειρογνώμονες.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης