email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Γιώργος Δασταμάνης ΄΄ Όχι στην κήρυξη του Νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης΄΄(11/2/2012)

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Διοικητήριο υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δασταμάνη και τη συμμετοχή τοπικών φορέων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα των χιονοπτώσεων στην περιοχή των Γρεβενών και οι προσπάθειες αποχιονισμού τόσο του Περιφερειακού δικτύου όσο και του Δημοτικού δικτύου. Ο Δήμος Γρεβενών ζήτησε να κυρηχθεί ο Νομός σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης με δήλωση του κ. Κουπτσίδη ο οποίος ανέφερε ΄΄ πως λόγω του ύψους του χιονιού και των ισχυρών ανέμων τα συνεργεία του Δήμου αδυνατούν να αποχιονίσουν τα εσωτερικά οδικά δίκτυα των 105 χωριών.΄΄ Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δασταμάνης διαφώνησε με την άποψη του κ. Κουπτσίδη τονίζοντας τα εξής ΄΄ Δεν πιστεύω ότι ο Νομός μας πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Εμείς ως Περιφέρεια διατηρούμε ανοιχτούς όλο το 24ωρο τους 15 περιφερειακούς οδικούς άξονες που οδηγούν από την πόλη των Γρεβενών προς όλα τα χωριά του Νομού μας.Θεωρώ ως πλήγμα για τον ορεινό τουρισμό του Νομού μας αυτό το ενδεχόμενο. Ίσως σε μια τέτοια κατάσταση υποχρεωθούμε να σταματήσουμε  την συγκοινωνία ακόμα και προς το Χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Εξάλλου, η τοπική αστυνομία σε συνεχείς αναφορές προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει καθημερινά την πραγματικότητα, ότι όλα τα χωριά του Νομού μας έχουν πρόσβαση.”

Κατά τη συζήτηση ακούστηκαν κι άλλες απόψεις ενώ το σχετικό αίτημα εστάλη στη Γενική Γραμματέα Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Δ. Μπάστα. Η ίδια ήδη αυτήν την ώρα μεταβίβασε το αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα εκτιμήσει τα πραγματικά γεγονότα και θα αποφασίσει σχετικά.

Να σημειώσουμε όμως, πως το χιόνι στους Ορεινούς Δήμους Γόργιανης, Θ.Ζιάκα και Αγίου Κοσμά φθάνει πράγματι τα 90 εκατοστά ενώ στις 7 Ορεινές Κοινότητες κυμαίνεται από 1.10 έως 1.30 εκατοστά. Το φαινόμενο όμως αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο ούτε για τον Νομό μας ούτε για τα 45 χωριά της Βασιλίτσας. Να θυμίσουμε πως τόσο το 2003 όσο και το 2006 το χιόνι είχε ξεπεράσει σε ύψος τα 1.30 και 1.40 εκατοστά στις παραπάνω περιοχές. Για έναν Νομό, Ορεινό, όπως ο δικός μας  δεν πρέπει να κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  από φυσικά και φυσιολογικά για τον τόπο μας φαινόμενα. Αντίθετα, για τον αποχιονισμό αυτών των χωριών χρειάζεται σωστός συντονισμός και προγραμματισμός με τη συμμετοχή χειριστών οι οποίοι να γνωρίζουν τα χωριά και την περιοχή.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι πρόβλημα αποχιονισμού αντιμετωπίζουν σήμερα και κοινότητες χαμηλότερων περιοχών όπως χωριά του Δήμου Γρεβενών, του Δήμου Ηρακλειωτών και του Δήμου Βετζίων όπου το χιόνι δεν ξεπερνάει τα 40 εκατοστά.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-Εμμ.Παππά-40.000
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ