Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Βάζουν φόρο και στο επίδομα ανεργίας – Πόσα χάνουν οι άνεργοι…

Αν νομίζατε ότι οι άνεργοι θα βρεθούν στο απυρόβλητο της νέας φορολογικής λαίλαπας πλανάστε οικτρά. Στον απόηχο της ανακοίνωσης για την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης στο επίδομα ανεργίας, έρχεται νέο σοκ.

Σύμφωνα με…
το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όσοι άνεργοι συλλαμβάνονται να ζουν με κάτι περισσότερο από το επίδομα φτώχειας των 360 ευρώ, θα είναι αντιμέτωποι με φόρο εισοδήματος με συντελεστή 22% επί του συνολικού ποσού του επιδόματος ανεργίας.

Επισημαίνεται, ότι μέχρι πρότινος το επίδομα ανεργίας, ήταν αφορολόγητο υπό μια προϋπόθεση. Ότι ο άνεργος δεν θα είχε εισοδήματα από άλλη πηγή (π.χ από ενοίκια, από μερίσματα κλπ) άνω των 30.000 ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, με το νέο νομοσχέδιο, το όριο κατεβαίνει στις 10.000 ευρώ.

Επομένως, κάποιος που εισπράττει ένα ενοίκιο των 800 ευρώ τον μήνα, (το οποίο μπορεί και να μην εισπράττει καν δεδομένου ότι με βάση τη φορολογία εισοδήματος είναι υποχρεωμένος να το δηλώσει είτε το εισπράττει είτε όχι) θα πληρώσει φόρο και για το επίδομα ανεργίας.

Άρα, αν υποτεθεί ότι το επίδομα ανεργίας φτάνει στα 4.860 ευρώ τον χρόνο, ο φόρος μπορεί να ανέλθει κάλλιστα στα 1069,2 ευρώ. Να σημειωθεί ότι επί του επιδόματος ανεργίας επιβάλλεται και εισφορά αλληλεγγύης η οποία στην περίπτωση που το άθροισμα όλων των εισοδημάτων είναι από 12.000 έως 20.000 ευρώ, υπολογίζεται με συντελεστή 1%.

 

 

 

sofokleousin

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5