Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ασκηθείτε για να αποφύγετε την άνοια

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον σημαντικό ρόλο της άσκησης στη μείωση των περιστατικών άνοιας.

Η άσκηση, σε όλη τη διάρκεια της ζωής, παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας, ανακάλυψε έρευνα που διήρκεσε 35 χρόνια.

Η έρευνα, του Cardiff University, ξεκίνησε εξετάζοντας 2.235 άντρες το 1979 και ανακάλυψε ότι παράγοντες που περιλαμβάνουν τη διατροφή και την αποχή από το κάπνισμα είχαν επίδραση στην αποφυγή εμφάνισης νόσων σε μεγάλη ηλικία.

Ωστόσο, η άσκηση είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στα επίπεδα άνοιας.

Την τρέχουσα εβδομάδα, θα ανακοινωθεί στη σύνοδο της G8, ότι η άνοια θα επηρεάσει 135 εκατ. ανθρώπους μέχρι το 2050.

Η νέα έρευνα ανακάλυψε τους 5 παράγοντες που βοηθούν στην αποφυγή της άνοιας. Είναι η τακτική άσκηση, η αποχή από το κάπνισμα, το χαμηλό βάρος, η υγιεινή διατροφή και η χαμηλή πρόσληψη αλκοόλ.

Οι άνθρωποι στην έρευνα που ακολούθησαν 4 από αυτούς εμφάνισαν πτώση 60% στα ποσοστά άνοιας και νοητικής εξασθένησης, με την άσκηση να ξεχωρίζει.

Εμφάνισαν επίσης λιγότερα περιστατικά κατά 70% διαβήτη, καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου, σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν ακολούθησαν κανέναν παράγοντα.

Ο ερευνητής, καθηγητής Peter Elwood, δήλωσε ότι η υγιεινή συμπεριφορά ήταν πολύ περισσότερο ωφέλιμη από την ιατρική αγωγή ή κάποια μέθοδο πρόληψης.

Το μέγεθος της μείωσης στα περιστατικά της νόσου, που οφείλεται στα απλά υγιεινά βήματα είναι τεράστιας σημασίας για τους πληθυσμούς που γερνούν.

Ο καθηγητής Elwood, τόνισε ότι ενώ ένας παράγοντας των 5 ειδών συμπεριφοράς που αναφέρθηκαν μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση σε ορισμένες νόσους, η έμφαση είναι στο γενικά υγιεινό τρόπο ζωής.

Η άσκηση είναι η πιο σημαντική, αλλά οι άλλοι παράγοντες την πλησιάζουν.

Ο καθηγητής δήλωσε ότι ενώ τα συνιστώμενα επίπεδα άσκησης είναι μισή ώρα, 5 φορές την εβδομάδα, δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να πηγαίνει σε γυμναστήριο. Θα πρέπει όλοι να ακολουθούν πιο ενεργό τρόπο ζωής. Αν παρκάρετε πιο μακριά από τη δουλειά, πιθανόν θα ξεπεράσετε τη μισή ώρα άσκησης την ημέρα. Οποιαδήποτε άσκηση έχει όφελος και όσο περισσότερο ασκείστε τόσο το καλύτερο.

Η έρευνα έδειξε ότι ενώ τα επίπεδα του καπνίσματος μειώθηκαν τα 35 τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ανθρώπων που ακολουθούν πλήρως υγιεινό τρόπο ζωής δεν έχει αλλάξει.

Τα ευρήματα επαναλήφθηκαν στην Ουαλία, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, που έδειξαν ότι λιγότερο από το 1% του πληθυσμού ακολουθούσε ολοκληρωτικά, υγιεινό τρόπο ζωής.

Αν είχε συσταθεί στους άντρες να υιοθετήσουν μόνο μια επιπλέον υγιεινή συμπεριφορά στην έναρξη της έρευνας, 35 χρόνια πριν, και αν μόνο οι μισοί είχαν συμμορφωθεί, τότε τα 35 χρόνια που ακολούθησαν θα υπήρχε 13% μείωση στα ποσοστά άνοιας, 12% πτώση στα ποσοστά του διαβήτη, 6% λιγότερες αγγειακές νόσοι και 5% λιγότεροι θάνατοι.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘PLOS One.’

 

 

Πηγές: ‘PLOS One.’

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5