


ΑΣΕΠ: 249 προσλήψεις σε μουσεία της Ελλάδας

Την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2025 ανοίγουν οι αιτήσεις για τις 249 προσλήψεις μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της Ελλάδας, μέσα από προκήρυξη που δημοσίευσε ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ).
Ο ΟΔΑΠ λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού και οι 249 προσλήψεις θα γίνουν για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των εργαστηρίων και των πωλητηρίων του Οργανισμού.
Οι θέσεις κατανέμονται σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της Ελλάδας, ανάμεσα τους και 49 θέσεις στα εκδοτήρια της Ακρόπολης και της Αρχαίας Αγοράς στο κέντρο της Αθήνας.
Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ ΑΣΕΠ), οι οποίες θα έχουν ετήσια διάρκεια.
Οι ειδικότητες
Οι ειδικότητες που ζητούνται έχουν ως ακολούθως:
- ΠΕ Καλών Τεχνών (Γλυπτών) – 4 θέσεις
- ΠΕ Καλών Τεχνών (Ζωγράφων) – 6 θέσεις
- ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων Έργων Τέχνης (ειδίκευση Λίθου) – 5 θέσεις
- ΔΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων Έργων Τέχνης – 7 θέσεις
- ΔΕ Πωλήσεων – 227 θέσεις
Τα απαραίτητα προσόντα
Σύμφωνα με την προκήρυξη ως πρόσθετο απαραίτητο προσόν διορισμού, θεωρείται για ορισμένες ειδικότητες η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, και γ) υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και η γνώση της αγγλικής γλώσσας. Τα προσόντα αυτά θεωρούνται απαραίτητα προκειμένου να διοριστούν οι υποψήφιοι, αλλιώς δεν γίνονται δεκτοί στις εν λόγω θέσεις.
- Προηγούμενο H τοποθέτηση του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη στην τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Θανάση Κοντογεώργη – «Το πρώτο πρόβλημα της περιοχής μας είναι η ανεργία» (Βίντεο)
- Επόμενο Taste Atlas: Δύο ελληνικά φαγητά στη λίστα με τα χειρότερα του κόσμου