Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Αριστεία στο Πανεπιστήµιο ∆υτικής Μακεδονίας – Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών στις Φυσικές Επιστήµες

Πρόσφατα στο Πανεπιστήµιο ∆υτικής Μακεδονίας εγκρίθηκε πρόγραµµα Αριστείας, µοναδικό στην Ελλάδα για την Εκπαίδευση, χρηµατοδοτούµενο από τη Γενική Γραµµατεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευµάτων για την Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών στις Φυσικές Επιστήµες.
Το πρόγραµµα προτάθηκε και θα υλοποιηθεί από οµάδα Καθηγητών της Παιδαγωγικής Σχολής µε συντονιστή τον Καθηγητή της ∆ιδακτικής των Φυσικών Επιστηµών Π. Καριώτογλου και στοχεύει να µελετήσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών στο σχεδιασµό της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστηµών, µε στόχο τη διεύρυνση των διδακτικών απόψεων και πρακτικών τους.
Επιλεγµένοι εκπαιδευτικοί, σε συνεργατικό και συµµετοχικό περιβάλλον, θα εκπαιδευτούν σε διδακτικές σειρές και υλικά που συνιστούν “καλές διδακτικές πρακτικές” τις οποίες και θα εφαρµόσουν στις τάξεις τους. Στην επόµενη φάση θα σχεδιάσουν τις δικές τους πρακτικές και υλικά τις οποίες επίσης θα εφαρµόσουν. Αναµένεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα διευρύνουν τόσο τις διδακτικές τους απόψεις όσο και τις αντίστοιχες πρακτικές τους, σε σχέση τόσο µε το περιεχόµενο, όσο και τη διαδικασία της διδασκαλίας. Θα καταγραφούν οι αλλαγές του προφίλ των εκπαιδευτικών και θα αναπτυχθεί ένα Πρόγραµµα Σπουδών για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στις Φυσικές Επιστήµες.
Επιπλέον, θα παραχθεί ένα σύνολο 6 πακέτων, “καλών διδακτικών πρακτικών” για την υποχρεωτική εκπαίδευση. Οι ωφέλειες για τους εκπαιδευτικούς της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και της Προσχολικής Αγωγής
που υπηρετούν στην περιοχή αναµένονται να είναι σηµαντικές είτε άµεσες µε τη συµµετοχή τους στο πρόγραµµα και την πολλαπλασιαστική τους δράση είτε έµµεσες µέσω της διάχυσης των αποτελεσµάτων του προγράµµατος. Οµοίως για τους φοιτητές και της φοιτήτριες της Παιδαγωγικής Σχολής, αναµένονται οφέλη που θα επηρεάσουν την εκπαίδευσή τους είτε την προσωπική τους συγκρότηση µε την εµπλοκή τους στην ερευνητική διαδικασία.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης