Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κτηματολόγιο
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Από 9 έως 11 Οκτωβρίου η γιορτή μελιού

Το Γραφείο Αγρότη του Δήμου Γρεβενών σας ενημερώνει  για τη Γιορτή Μελιού  που διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης και το 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009 και ώρες 10.00 με 21.00.

 

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα της μέλισσας από ειδικούς επιστήμονες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, από τους ίδιους τους μελισσοκόμους –παραγωγούς και από προβολή ταινιών σχετικών με τη ζωή των μελισσών. Σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Α.Π.Θ. θα δοθούν πληροφορίες και θα απαντηθούν ερωτήσεις των καταναλωτών.
Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης.
Κατά τη διάρκεια της Γιορτής Μελιού θα δοθούν οι παρακάτω Διαλέξεις.
Παρασκευή 9/10/2009 και ώρα 18.10
«Ωφελιμότητα των προϊόντων της μέλισσας», Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., Βασίλης Λιάκος
Κυριακή 11/10/2009 και ώρα 18.00
«Ποιότητα του Ελληνικού Μελιού», Καθηγητής Εργαστηρίου Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας Α.Π.Θ., Ανδρέας Θρασυβούλου.
Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 6.000 λουκουμάδες, 150 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.
Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009, μετά τη Διάλεξη του Καθηγητή, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από το Μουσικό Σχήμα του Δημοσθένη Σπανουδάκη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το Γραφείο Αγρότη του Δήμου Γρεβενών σας ενημερώνει ότι όσοι μελισσοκόμοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα φετινά προγράμματα για την αντικατάσταση κυψελών, την καταπολέμηση της βαρροϊκής ακαρίασης και την τεχνική στήριξη της μελισσοκομίας έχουν προθεσμία μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.
Τα προγράμματα αυτά, που επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας προϊόντων μελισσοκομίας 2008-2010.
Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στα κατά τόπους μελισσοκομικά κέντρα ή μέσω των μελισσοκομικών συνεταιρισμών.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης