Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η γιορτή των κτηνοτρόφων της Σαμαρίνας.

Για δεύτερη χρονιά γιόρτασαν το βράδυ της Δευτέρας και τίμησαν τον Άγιο –Μάμα, τον προστάτη  των κτηνοτρόφων, οι τσελιγκάδες της Σαμαρίνας.

Η εκδήλωση έγινε στο εξωκκλήσι του Σωτήρος   στην περιοχή << Καλύβια Ντέτσιου >> εκεί όπου ξεχειμώνιαζαν δεκάδες οικογένειες Σαμαρινάιων Τσελιγκάδων έως και το 1940. Το Εξωκκλήσι του Σωτήρος  το έχτισαν εκείνη την περίοδο οι Σαμαρινιώτες  και το ανακαίνισαν πέρυσι  με πρωτοβουλία του  Παπαθύμιου και πρωτεργάτες τους Εκκλησιαστικούς επιτρόπους  Ζήση Κωστούλη και Ζήση Τσακνάκη.

Η χθεσινή εκδήλωση ήταν άρτια προγραμματισμένη και παρευρέθηκαν περισσότεροι από 700 Σαμαρινιώτες άλλα και πολίτες των γύρω χωριών. Η προσφορά, των είκοσι αρνιών και ενός μοσχαριού, ήταν των  Σαμαριναίων κτηνοτρόφων.

Πρωτεργάτες της εκδήλωσης ήταν ο Θώμoς Ζιάγκας, πρόεδρος κτηνοτρόφων Σαμαρίνας, του Ζήση Κιάκα, του τοπικού Προέδρου Γιάννη Λυγούρα και του  Λάκη Αβέλλα.

Ο Παπαθύμιος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Σαμαρίνας συμμετείχαν ενεργά για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο  αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Σημανδράκος, ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κ.Παπαδόπουλος, Χρήστος Πέτρου,  Μάνθος Αδάμος , Ζήσης Κιάκας, Αθανάσιος Τσακστάρας και Τόλης Τζιουβάρας.

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5