Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU
Ζιώγας
POTIKA MYRTO
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΡΑΠΤΗ
Κινηματογράφος Γρεβενών

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Απορρόφηση των πτυχιούχων στην αγορά εργασίας – Διαβάστε ποιο ΤΕΙ αγνοεί την ανεργία

Μπορεί τα ποσοστά ανεργίας να έχουν χτυπήσει κόκκινο ακόμα και πλέον για τους αποφοίτους Ανώτατης Εκπαίδευσης, αυτό όμως δεν φαίνεται να αφορά τους αποφοίτους του τμήματος σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισα , καθώς δύο στους τρεις βρίσκουν άμεσα δουλειά.

Από τα πρόσφατα στοιχεία της ορκωμοσίας των σπουδαστών του τμήματος, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, προκύπτει ότι το 70% από αυτούς έχει αποκατασταθεί επαγγελματικά προτού καλά καλά αποκτήσει το πτυχία του.

Από τους υπόλοιπους, περίπου το 13% είτε υπηρετούσε στο στρατό, είτε σπούδαζε σε κάποιο μεταπτυχιακό τμήμα, άρα μόνο το 17% αυτών δεν έχει απορροφηθεί στην αγορά εργασίας.

Όσον αφορά στους παλαιότερους αποφοίτους, οι οποίοι ήδη εργάζονται, ένας στους δύο δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από την επαγγελματική του πορεία, ενώ το 75% των σπουδαστών του τμήματος ήταν μία από τις πρώτες επιλογές του ο Σχεδιασμός Επίπλου και η επιλογή δεν έγινε τυχαία.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω τμήμα προσφέρει γνώσεις σχετικά με την τεχνολογία της παραγωγής και του σχεδιασμού επίπλου.

Οι απόφοιτοί του απασχολούνται σε πληθώρα τομέων: από τον σχεδιασμό έως την αξιολόγηση και κοστολόγηση των προϊόντων και τον έλεγχο της τήρησης προδιαγραφών αυτών.

Η δημοφιλία του τμήματος σχετίζεται κατά κύριο λόγο, με τους καθηγητές του, τον εργαστηριακό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Μπουραλέκος
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5