Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
PAPAGEORGIOU
Κινηματογράφος Γρεβενών

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Αποζημίωση όταν αργεί η δίκη

Είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν είναι μόνο “τυφλή” είναι και βασανιστικά αργή. Σε σημείο μάλιστα να είναι κάτι παραπάνω από συχνό το φαινόμενο καταδίκης της χώρας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο για αργοπορία στην απονομή δικαιοσύνης. Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν, πλέον και με αποφάσεις ελληνικών δικαστήριο θα αποζημιώνονται όσοι πέφτουν θύματα … αργοπορίας

Ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας επέβαλε πρόστιμο στο κράτος για καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης.

Στη χώρα το πρόβλημα είναι εκρηκτικό. Ο μέσος όρος απονομής της δικαιοσύνης, μέχρι και τον τελευταίο βαθμό ξεπερνά τα έξι, ακόμη και τα επτά χρόνια.

Μετά τις απανωτές καταδίκες της χώρας τα δεδομένα αλλάζουν και πλέον η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης θα σημαίνει αποζημίωση ακόμη και για καταδικασθέντες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως υποστηρίζει το NewsIt.gr  ότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο επέβαλε αποζημίωση 2,1 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ 189 ιατρών των οποίων οι δίκες για μισθολογικές διαφορές καθυστέρησαν από 9 μέχρι και … 16 χρόνια!

Είναι χαρακτηριστικό ότι επιδικάστηκε ποσό 20.000 ευρώ σε καταδικασθέντες για ναρκωτικά και βιασμό των οποίων οι δίκες πήραν… 9 χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Μόνο σε ότι αφορά τις δίκες για οικονομικά παραπτώματα ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων αγγίζει το μισό εκατομμύριο.

40.000 δίκες αναβλήθηκαν μόνο στα διοικητικά δικαστήρια λόγω των τελευταίων κινητοποιήσεων δικαστικών και δικηγόρων.

Όλα αυτά δείχνουν ότι το κράτος από δω κι πέρα θα πρέπει να υπολογίζει ένα τεράστιο κονδύλι κάθε χρόνο για να αποζημιώνει τους πολίτες λόγω της χρόνιας αδυναμίας του να βάλει σε μια τάξη αυτόν τον τομέα.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Μπουραλέκος
Πωλείται
Ζητούνται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Αγγελία
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5