Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Πίνδος
PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Αποζημίωση όταν αργεί η δίκη

Είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν είναι μόνο “τυφλή” είναι και βασανιστικά αργή. Σε σημείο μάλιστα να είναι κάτι παραπάνω από συχνό το φαινόμενο καταδίκης της χώρας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο για αργοπορία στην απονομή δικαιοσύνης. Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν, πλέον και με αποφάσεις ελληνικών δικαστήριο θα αποζημιώνονται όσοι πέφτουν θύματα … αργοπορίας

Ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας επέβαλε πρόστιμο στο κράτος για καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης.

Στη χώρα το πρόβλημα είναι εκρηκτικό. Ο μέσος όρος απονομής της δικαιοσύνης, μέχρι και τον τελευταίο βαθμό ξεπερνά τα έξι, ακόμη και τα επτά χρόνια.

Μετά τις απανωτές καταδίκες της χώρας τα δεδομένα αλλάζουν και πλέον η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης θα σημαίνει αποζημίωση ακόμη και για καταδικασθέντες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως υποστηρίζει το NewsIt.gr  ότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο επέβαλε αποζημίωση 2,1 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ 189 ιατρών των οποίων οι δίκες για μισθολογικές διαφορές καθυστέρησαν από 9 μέχρι και … 16 χρόνια!

Είναι χαρακτηριστικό ότι επιδικάστηκε ποσό 20.000 ευρώ σε καταδικασθέντες για ναρκωτικά και βιασμό των οποίων οι δίκες πήραν… 9 χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Μόνο σε ότι αφορά τις δίκες για οικονομικά παραπτώματα ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων αγγίζει το μισό εκατομμύριο.

40.000 δίκες αναβλήθηκαν μόνο στα διοικητικά δικαστήρια λόγω των τελευταίων κινητοποιήσεων δικαστικών και δικηγόρων.

Όλα αυτά δείχνουν ότι το κράτος από δω κι πέρα θα πρέπει να υπολογίζει ένα τεράστιο κονδύλι κάθε χρόνο για να αποζημιώνει τους πολίτες λόγω της χρόνιας αδυναμίας του να βάλει σε μια τάξη αυτόν τον τομέα.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΟΠΑΠ
ΦΥΛΑΞΗ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης