Ράδιο Γρεβενά – 101.5

PAPAGEORGIOU

Grevenamedia @facebook

POTIKA MYRTO
SPONSORS

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΑ
tsiarsiotis
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Απελευθερώνεται ο τηλεοπτικός τζόγος;-H Ελλάδα μια απέραντη ρουλέτα!

Την απελευθέρωση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού τζόγου σχεδιάζει η κυβέρνηση ενώ παράλληλα προβλέπεται η απαλλαγή των σταθμών από την υποχρέωση να καταβάλλουν το 30%  επί του μεικτού κέρδους από τον τζόγο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αυγή», που σημειώνει πως πρόκειται για ένα νέο δώρο της κυβέρνησης προς τους καναλάρχες μετά τις ψηφιακές άδειες και την αναβολή του ειδικού φόρου τηλεόρασης.

 

Επί της ουσίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δημόσια ταμεία δεν θα έχουν το όφελος του 30% από τα ποσά που θα αρχίσουν να διακινούνται μέσω των εκπομπών τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο, το κάθε σπίτι θα επιβαρύνεται με αυτού του είδους την «ειδική» εμπορική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, με τον νόμο 4209/21.11.2013 η διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω ραδιοτηλεοπτικών μέσων επιτρέπεται, έως ότου εκδοθεί ο Κανονισμός Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων (από την – ΕΕΕΤ) υπό δύο προϋποθέσεις:

  • αποδοχή εκ μέρους του παρόχου των γενικών αρχών και κανόνων διεξαγωγής των παιγνίων και
  • απόδοση των δικαιωμάτων του Δημοσίου σύμφωνα με τον νόμο (Ν.4002/2011 περί 30%) και του φόρου στα κέρδη των παικτών.

Όμως, με τον Ν. 4224 της 31 Δεκεμβρίου 2013, αναστέλλεται για μεταβατικό διάστημα η απόδοση των δικαιωμάτων στο Δημόσιο. Για όσο διάστημα δεν εκδίδεται από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΤ) ο Κανονισμός διεξαγωγής και ελέγχου παιγνίων μπορούν να προβάλλονται ραδιοτηλεοπτικά τυχερά παιχνίδια, χωρίς οι εταιρείες να υποχρεούνται στην καταβολή των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έχει επιβάλει πρόστιμα που υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ, κυρίως σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και σε περιφερειακά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η προβολή τους από τον περασμένο Απρίλιο.

tvxs.gr

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Ζητείται
ΟΠΑΠ

Follow Us

 
TSIOVAKAS
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης