Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Grevenamedia @facebook

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Jumbo
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Απειλούνται με ποινές όσοι έκαναν ”ψευδής” αιτήσεις για το μέρισμα

Προειδοποίηση έναντι όσων υποβάλλουν ψευδή στοιχεία στις αιτήσεις εξασφάλισης κοινωνικού μερίσματος, ότι η ενέργειά τους έχει ποινικές συνέπειες, απηύθυνε σήμερα μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Με την ίδια ανάρτηση, ο κ.Θεοχάρης, παρέχει οδηγίες συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και αποφυγής τυχόν λαθών. Συγκεκριμένα, η ανάρτησή του έχει ως ακολούθως: «Φιλική υπενθύμιση για το κοινωνικό μέρισμα.

– Η αίτηση είναι υπεύθυνη δήλωση και έχει ποινικές συνέπειες αν είναι ψευδής.
– Τι ψέματα μπορεί να δηλωθούν; Βασικά 3:
1. Λάθος ρολόι (ΔΕΗ) / διεύθυνση από αυτή που μένετε πραγματικά.
2. Λιγότερους συγκάτοικους από τους πραγματικούς
3. Περισσότερους συγκάτοικους από τους πραγματικούς.
Φυσικά, και τα λοιπά στοιχεία πρέπει να είναι αληθή αλλά αυτά είναι τα κύρια “λάθη” που μπορεί να κάνετε. Συνεπώς, όσοι από τους 60.000 περίπου που εξετάζουμε, έχετε τέτοια λάθη παρακαλούμε διαγράψτε και συμπληρώστε σωστή αίτηση. Πολλοί βλέπουμε, το έχετε κάνει ήδη.
Οι περισσότεροι από τους υπό έλεγχο, έχουν “σπάσει” τους συγκάτοικους σε δύο ή περισσότερες αιτήσεις. Προσοχή, είναι παράνομο. Σβήστε όλες τις αιτήσεις και φτιάξτε μία από την αρχή με όλους τους συγκάτοικους μέσα. Υπάρχουν και άλλα λάθη φυσικά. Τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε πιο εξειδικευμένα μηνύματα για να ελέγξουμε τις αιτήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις θα κάνουμε αυτόματες διασταυρώσεις για να ξεχωρίσουμε αυτούς που το δικαιούνται από όσους δεν το δικαιούνται.
Πιστεύουμε πως οι διαδικασίες θα πάρουν αρκετό χρόνο και δεν είναι πιθανό να γίνει άλλη πληρωμή πριν την προγραμματισμένη στις αρχές Ιουνίου. Δεν είναι τεχνικά τετριμμένη εργασία. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση καθώς πιστεύουμε πως έχει σημασία να μην δοθούν χρήματα σε μη δικαιούχους, ώστε το μέρισμα, που θα δοθεί ολόκληρο, να πάει σε όσους το έχουν *μεγαλύτερη* ανάγκη» καταλήγει η ανάρτηση του κ.Θεοχάρη.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
POTIKA MYRTO
Αγγελία
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Ράδιο 101.5
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5