ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΓΟΥ
ΠΡΟΛΗΨΗ
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ
ΔΑΜ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

ΥΓΡΑΕΡΙΟ
ΤΑΞΙ
ΓΡΙΔΑΣ

Απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή για το κλείσιμο και την πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών

Η Δημοτική Αρχή, εφαρμόζοντας, ως οφείλει, όλα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα η Υπουργική Απόφαση με Αρ. 28492/11-5-2009 (Υπουργείου Εσωτερικών) (ΦΕΚ 931/Β΄/18-5-2009), περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, και έχοντας ως γνώμονα, πρώτα από όλα, την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών, αποφάσισε,  την αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών του Δήμου, καθώς δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά καταλληλότητας, σύμφωνα και με την αριθμ. 2/2024 Απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών Νομού Γρεβενών.

Από την εν λόγω απόφαση εξαιρούνται οι 4 παιδικές χαρές που κατασκευάστηκαν πρόσφατα σε Αλατόπετρα, Σαμαρίνα, Πολυνέρι και Φιλιππαίους και έλαβαν ταυτόχρονα πιστοποιητικά καταλληλότητας.

Επισημαίνεται ότι, ανάλογες αποφάσεις είχαν παρθεί από τις αντίστοιχες Επιτροπές Ελέγχου Παιδικών Χαρών Νομού Γρεβενών  τόσο το 2022  όσο  και το 2023, ωστόσο ο Δήμος Γρεβενών δεν έλαβε ποτέ, ως όφειλε,  τα αναγκαία μέτρα για τη διακοπή λειτουργίας  όλων των παιδικών χαρών αρμοδιότητάς του.

 Ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου και έκδοσης πιστοποιητικών καταλληλότητας.

Να σημειωθεί ότι. παράλληλα με την απόφαση αναστολής λειτουργίας των παιδικών χαρών, η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία έκδοσης  πιστοποιητικών καταλληλότητάς τους.

Στα πλαίσια αυτά, ήδη από τις 25/11/2024 έχει προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με εταιρία πιστοποιήσεων και διασφάλισης ποιότητας για το έργο «Έλεγχος και Πιστοποίηση Παιδικών Χαρών», με προϋπολογισμό 5.319,60 ευώ.

Μάλιστα η εν λόγω εταιρία άρχισε  από σήμερα  (28-1-2025) τους  ελέγχους (φωτογραφίες), ξεκινώντας από τις παιδικές χαρές εντός της πόλης των Γρεβενών, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σταδιακά και στις παιδικές χαρές των Τοπικών Κοινοτήτων.

Με βάση τις παρατηρήσεις  της εταιρίας πιστοποίησης, στη συνέχεια θα γίνουν διαδοχικά  όλες οι απαιτούμενες  παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές,  προκειμένου να δοθούν και πάλι προς χρήση στους δημότες. Για το σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2025 σχετικός κωδικός με 75.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, δήλωσε τα εξής: «Πολλές φορές , κάποιες αποφάσεις δεν είναι αρεστές… Είναι, όμως αναγκαίες… Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη σωστή και, κυρίως, ασφαλή,  λειτουργία ενός χώρου όπου “φιλοξενεί “ τα παιδιά μας, όπως είναι οι παιδικές χαρές.  Και σ΄αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν χωράει καμία έκπτωση.

Με βασικό γνώμονα, λοιπόν, την ασφάλεια και την τήρηση της νομιμότητας, προχωρήσαμε στην αναστολή λειτουργίας των παιδικών χαρών και, ταυτόχρονα, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες έτσι ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις, προκειμένου να δοθούν και πάλι προς χρήση στους δημότες, πληρώντας όλες τις- απαιτούμενες από την κείμενη νομοθεσία- προδιαγραφές».

Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΓΟΥ
Ευτέρπη Παπαγεωργίου
Τζιόβας Ανδρέας
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Ενοικιάζεται (ΕΛΤΑ)
100 τμ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 70 Τ.Μ.
ENOIKIAZETAI ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΔΙΧΩΡΗ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΥΑΡΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
PINDOS PALACE
Πωλείται διαμέρισμα 100 τ.μ.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
ΤΑΞΙ
Υπουργείο περιβάλλοντος
Ζητείται από συνεργεία φορτηγών και λεωφορείων
Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 42,5 τμ
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΔΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ενοικιάζεται 75τμ Μ Αλεξάνδρου 33
ενοικιάζεται ορφοδιαμέρισμα 85 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Καιρός

Γρεβενά

αγγελια λεβητας

Follow Us

 

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ