Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Grevenamedia @facebook

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Ράδιο 101.5
Ζιώγας
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

Ανακαλύψτε ποια βιταμίνη μπορεί να βοηθησει στη νόσο του Πάρκινσον

Αν εξετάσουμε τα κύτταρα του ανθρωπίνου σώματος θα μπορούσαμε να τα παρομοιάσουμε με μικρά εργοστάσια, με τα μιτοχόνδρια να αποτελούν τα οργανίδια εκείνα που αποτελούν τα κέντρα παραγωγής ενέργειας μέσα στα κύτταρα.
Στους ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον φαίνεται ότι η παρούσα δραστηριότητα των μιτοχονδρίων διαταράσσεται, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή παραγωγή ενέργειας για το κύτταρο. Αυτό έχει σημαντικές συνέπειες για ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου όπου η ανεπαρκής παροχή ενέργειας θα οδηγήσει στην σταδιακή νέκρωση αυτών, διαταράσσοντας την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση των τυπικών συμπτωμάτων της νόσου του Πάρκινσον, όπως η έλλειψη κίνησης, το τρέμουλο και η μυϊκή δυσκαμψία.

Η ακριβής αιτία αυτής της νευροεκφυλιστικής νόσου δεν είναι γνωστή. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να περιγράψουν αρκετές γενετικές ανωμαλίες που βρέθηκαν σε ασθενείς με Πάρκινσον, οι οποίες οδηγούν σε μειωμένη δραστηριότητα των μιτοχονδρίων.
Σε μια εργαστηριακή μελέτη, που διεξήχθη από τον νευροεπιστήμονα Patrik Verstreken σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Ιλινόις, φάνηκε ότι η συμπληρωματική χορήγηση της βιταμίνης Κ μπορεί να παρέχει οφέλη σε ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον.

Συγκεκριμένα, η παρούσα μελέτη έδειξε ότι η βιταμίνη Κ μπορεί να επιδρά σε μια από τις γενετικές ανωμαλίες που είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση της νόσου, με πιθανές θετικές επιδράσεις στην συμπτωματολογία της νόσου και στους ανθρώπους.
Πρόσθετες μελέτες πρέπει να διεξαχθούν για την επιβεβαίωση των ενθαρρυντικών αυτών αποτελεσμάτων.

Πιθανά, η συμπληρωματική χορήγηση μιας και μόνο βιταμίνης να παρέχει ένα επιπλέον τόξο στην φαρέτρα των επιστημόνων για την αντιμετώπιση και διαχείριση της νόσου.

 

 

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

 

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ζητούνται
Ζητούνται άτομα στην Ζάκυνθο
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
Πωλείται
ΦΥΛΑΞΗ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5