Ράδιο Γρεβενά – 101.5

Κινηματογράφος Γρεβενών
PAPAGEORGIOU
Jumbo
Χορός Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών
Stand Up Comedy

Grevenamedia @facebook

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
POTIKA MYRTO
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Κατηγορίες

delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΝΥΓΗΡΙΟΥ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοξαρά γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Κυριακή

09 Απριλίου 2010 την Ζωοδόχο Πηγή στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Δοξαρά Γρεβενών. Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Σέργιος. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, η Αντινομάρχης κ..Πέτρου Αικατερίνη,ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος Γεώργιος, Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Γρεβενών Ανχης(ΠΖ) Βουτσής Δημήτριος , οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών κ. Βλάχος Οδυσσέας και Σιούμπουρας Κωνσταντίνος , ο Αντιδήμαρχος Ηρακλεωτών κ. Τζήκας Γεώργιος , Δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Διαμερισμάτων και Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

 

 

Οι κάτοικοι του οικισμού τον τελευταίο αιώνα πανηγύριζαν με μεγαλοπρέπεια τη ημέρα της Ζωοδόχου Πηγής . Πλήθος κόσμου επισκέπτονταν τον Ναό από την πόλη των Γρεβενών και τις γύρω περιοχές. Μετά τον εκκλησιασμό ακολουθούσε γλέντι στην πλαγιά του λόφου. Η ημέρα αυτή ήταν αργία για την πόλη των Γρεβενών .

Ήταν το γεγονός της χρονιάς . Με λαχτάρα το περίμεναν όλοι κάθε χρόνο.

Με την πάροδο του χρόνου , την καθιέρωση μίας αργίας ανά νομό , την καθιέρωση της λαϊκής αγοράς εκείνη την ημέρα καθώς και του σύγχρονου τρόπου ζωής και διασκέδασης το πανηγύρι του Δοξαρά έσβησε.

Με την δημιουργία του Πολιτιστικού συλλόγου μας πριν από τρία χρόνια η πρώτη παράκληση των κατοίκων ήταν η αναβίωση του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής.

Μας ζήτησαν να το ξαναζωντανέψουμε και να του δώσουμε την αίγλη περασμένων εποχών.

 

Σε αυτή την προσπάθειά μας ήταν μαζί μας ο Δήμος Γρεβενών και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Νούτσος, τον ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας από την πρώτη στιγμή και που μέχρι σήμερα είναι αρωγός αυτής μας της προσπάθειας.

 

Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο Ηρακλεωτών κ. Αθανάσιο Καραγιάννη και τον Δήμαρχο Χασίων κ. Ανδρέα Νάζο για την βοήθειά τους και την συνεργασία τους.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα χορευτικά τμήματα :του Εκπολιτιστικού συλλόγου Ταξιάρχη του Δήμου Ηρακλεωτών, του συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών Νομού Γρεβενών , το ΚΑΠΗ του Δήμου Γρεβενών και το χορευτικό τμήμα του Δήμου Χασίων , καθώς και τους προέδρους των παραπάνω συλλόγων και τους χοροδιδασκάλους τους.

Σχετικά άρθρα

Χρυσή Τομή
Ράδιο 101.5
Διαφήμιση
Αγγελία
ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Follow Us

ΦΥΛΑΞΗ
 
Αγγελία για εργασία
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5