email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Ανέστρεψαν τη μυϊκή γήρανση σε ποντίκια στο Χάρβαρντ

Αυστραλοί και Βορειοαμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να αναστρέψουν τη μυϊκή γήρανση σε ποντικούς στοΠανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, το πείραμα αναμένεται να εφαρμοστεί μέσα στο 2014 και σε ανθρώπους.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Σινκλέρ, του Πανεπιστημίου της Νέας Ουαλίας της Αυστραλίας, διοχέτευσε στον οργανισμό ενός εργαστηριακού ποντικού ηλικίας 2 ετών ένα χημικό σκεύασμα καταφέρνοντας να γυρίσει τους δείκτες γήρανσης σε εκείνους που αντιστοιχούσαν σε ένα ποντίκι μόλις 6 μηνών – μια αντιστοιχία που, αν μεταφερθεί στα ανθρώπινα επίπεδα, είναι περίπου σαν ένας εξηντάρης να νιώθει εικοσάρης.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cell», επικεντρώθηκε σε μια συγκεκριμένη περιοχή των κυττάρων, τα μιτοχόνδρια, που παράγουν ενέργεια. Με τον καιρό, η επικοινωνία ανάμεσα στα μιτοχόνδρια και τους κυτταρικούς πυρήνες ατονεί και ως συνέπεια έρχεται η γήρανση. Η εισαγωγή όμως της συγκεκριμένης χημικής ένωσης (NAD, νικοτιναμιδο- αδενινο-δινουκλεοτίδιο), η παραγωγή της οποίας μειώνεται στον οργανισμό με την πάροδο των χρόνων, οδήγησε σε δραστική αναστροφή τη διαδικασία γήρανσης των ποντικών.

«Η διαδικασία γήρανσης που ανακαλύψαμε είναι σαν ένα παντρεμένο ζευγάρι: όταν είναι νέοι, επικοινωνούν μεταξύ τους μια χαρά, αλλά με το πέρασμα των χρόνων και της χρόνιας συμβίωσης, η επικοινωνία διαταράσσεται» εξηγεί ο Ντέιβιντ Σινκλέρ, που έχει την έδρα του στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

«Και όπως γίνεται και στα ζευγάρια, το πρόβλημα λύθηκε με την αποκατάσταση της επικοινωνίας» συμπληρώνει.

Η παραγωγή ωστόσο του χαπιού εκείνου που θα μπορούσε να σημάνει την ίσως και πληκτική τελικά προοπτική της νεότητας εσαεί απέχει ακόμα πολύ από την πραγματικότητα.

Επιπλέον, η αποκατάσταση της δύναμης των μυών είναι ένα στοίχημα που μένει ακόμα να κερδηθεί (οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ενδεχομένως να μπορεί να επιτευχθεί με μακροχρόνια χορήγηση της ουσίας), ενώ ένα παρόμοιο χάπι αντιγήρανσης υπολογίζεται ότι θα έφθανε τα 50.000 δολάρια, σχετικά ασύμφορο…

Ετσι κι αλλιώς, όμως, οι επιστήμονες εξηγούν ότι ο βασικός στόχος της έρευνας είναι η ίαση ασθενειών όπως η άνοια, ο διαβήτης και ο καρκίνος. Αν παρ’ ελπίδα μετά του ωφελίμου μπορούμε να ζούμε καλά και μέχρι τα 150, δεν είναι μια καθόλου κακή ιδέα…

 

 

alexiptoto.com

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πωλείται στην Κοινότητα Οροπεδίου
Πωλείται οικία στην Καληράχη Γρεβενών
Ζητείται για εργασία
Αγ.Κοσμά 109
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ