AUTOΚΙΝΗΣΗ

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ

Grevenamedia @facebook

ΓΡΙΔΑΣ
ΤΑΞΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κατηγορίες

Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

Κοζάνη- Γραφείο
Ζιώγας

“Ανάσα” για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Πώς να μειώσετε τη δόση του στεγαστικού σας 30%

– Το σχέδιο των τραπεζών βρίσκεται προς έγκριση στην ΤτΕ και στην τρόικα

– Περιοριστικός παράγοντας η ηλικία να μην υπερβαίνει τα 75

– Σε ποιες περιπτώσεις ο δανειολήπτης δε θα καταβάλλει καθόλου δόσεις

 

 Το σχέδιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων έχει αποσταλεί προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην τρόικα.Τι περιλαμβάνει το σχέδιοΑν και η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης περιλάμβανε τη ρύθμιση της μηνιαίας δόσης του δανείου στο 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη κάτι τέτοιο τελικά δε θα υλοποιηθεί  Έτσι η πρόταση που σχεδίασαν οι τράπεζες προβλέπει τη μείωση της δόσης κατά 30% για τα επόμενα τρία ή πέντε χρόνια για όσους δανειολήπτες αποδεδειγμένα έχουν εισοδηματικές απώλειες από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί μία “ανάσα” στα νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τραπεζικό στέλεχος που συμμετέχει στην ομάδα διαμόρφωσης του εν λόγω σχεδίου, σηματικό πλεονέκτημα αυτής της πρότασης είναι δεν τίθεται θέμα αύξησης του επιτοκίου και μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου επανέρχονται ξανά οι βασικοί όροι του δανείου, όπως π.χ η διάρκεια, χωρίς κανένα κόστος.

Πώς θα μειώσετε τη δόσης του στεγαστικού σας

Η μείωση στη μηνιαία δόση θα γίνεται με δύο τρόπους.

1Με επιμήκυνση ως πέντε έτη, δηλαδή η δόση θα μειώνεται με αύξηση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου από 3 έως 5 έτη.

2Με μερική αποπληρωμή κεφαλαίου, δηλαδή ο δανειολήπτης θα μπορεί για τα επόμενα 3 με 5 χρόνια να αποπληρώνει το σύνολο των τόκων και μέρος του κεφαλαίου ώστε η συνολική μείωση στη δόση να φτάνει το 30%.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ, οι τράπεζες συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις ρυθμίσεις καθώς το ποσοστό των “κόκκινων δανείων” είναι περίπου 40% στην καταναλωτική πίστη, 25% στις επιχειρηματικές χορηγήσεις και 20% στα στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με το NewsIt.gr  οι τράπεζες σε περιπτώσεις που είναι πραγματικά δύσκολες προωθούν ακόμη πιο επιθετικές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, σε δανειολήπτες που τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, η περικοπή στη μηνιαία δόση μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 80% ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος αλλά και την περιουσιακή κατάσταση.

Στην περίπτωση που δανειολήπτης και τράπεζα δεν μπορούν να βρουν τη “χρυσή τομή”, τότε ο πρώτος μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη κάνοντας χρήση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Σε αυτήν την περίπτωση το μειονέκτημα είναι ότι η έκδοση της απόφασης καθυστερεί λόγω των πολλών αιτημάτων που έχουν κατατεθεί.

Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο αυξάνεται η διάρκεια του στεγαστικού δανείου τόσο μειώνεται η μηνιαία δόση. Σε αυτήν την περίπτωση όμως αυξάνονται οι συνολικοί τόκοι που θα κληθεί να πληρώσει ο δανειολήπτης. Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικό παράγοντα παίζει η ηλικία του δανειολήπτη η οποία στη λήξη του δανείου δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 – 75 χρόνια, αναλόγως με την πολιτική της κάθε τράπεζας.

Τέλος, σε ακραίες περιπτώσεις, οι τράπεζες μπορούν να παράσχουν μία περίοδο χάριτος κατα την οποία ο δανειολήπτης δε θα καταβάλλει δόσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, οι τόκοι κεφαλαιοποιούνται με αποτέλεσμα να αυξάνεται το συνολικό χρέος.

Σχετικά άρθρα

email επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

AUTOΚΙΝΗΣΗ
ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ
Τζιόβας Ανδρέας
ΔΕΗ banner
Argo Grevena
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αγγελία Ζωοτροφών
Ενοικιάζεται κατάστημα 45 τμ
Ενοικιάζεται και πωλείται Μ. Αλεξάνδου
Ενοικιάζεται 120 τ.μ.
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 200 ΠΡΟΒΑΤΑ
Πωλείται Διαμέρισμα Σόλωνος 3
Δυάρι διαμέρισμα Ίωνος Δραγούμη 2
Γκαρσονιέρα Αριστείδου 27
Γκαρσονιέρα Καραϊσκάκη 7 (πολιτιστικό κέντρο)
Καφέ Crystal
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πωλείται διαμέρισμα-Εμμανουήλ Παπά 7
Κεντρική πλατεία Γρεβενών
Πωλείται στο Περιβόλι
Πωλείται οικόπεδο
Για εργασία-Μόναχο
Παύλου Μελά
Απέναντι από τα Δικαστήρια
Παλαιολόγου 58
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- Κέντρο πόλης
ΤΑΞΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com