email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Αγανακτισμένοι

Με αποφασιστικότητα  ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση  θα δρομολογήσουν τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και για τις οποίες είχε δεσμευθεί προεκλογικά.

Ο Πρωθυπουργός έκανε μεγάλη προσπάθεια  προκειμένου να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.

Κάνει κάθε τι που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Πέρα από την ανάπτυξη που είναι το μεγάλο στοίχημα και η βάση για να μπορέσουμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική με τα δικά μας και όχι με δανεικά-που μας βγήκαν «ξινά»-πρέπει να φέρουμε άμεσα στην κοινωνία μια νέα αίσθηση δικαίου, ευνομίας, δημοκρατικής λογοδοσίας και ελέγχου.

Οι εποχές όπου κανείς δεν έδινε «λογαριασμό» και κανείς δεν ετιμωρείτο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!

Ζούμε περίεργες και επικίνδυνες μέρες!

Στους κόλπους της κοινότητας των πολιτών εγκαθίσταται  το θυμικό  και θυμοειδές, εξοστρακίζοντας τη λογική στο περιθώριο.

Δεν ξέρω για τους «ψυχρούς» βόρειους αλλά ο μεσογειακός νότος, με την κρίση στο ζενίθ, στη  βάση της ξεχασμένης, αλλά όχι και ανεπίκαιρης θεωρίας του Ανδρέα Παπανδρέου, για το οικονομικοπολιτικό δίπολο Βορά –Νότου,  γέμισαν οι πλατείες από «αγανακτισμένους» διαδηλωτές.

Οι Ισπανοί διαδηλωτές, μας περιέπαιζαν με συνθήματα, όπως «Σσσσσς, ησυχία μην ξυπνήσουν οι  Έλληνες…!».

Και οι Έλληνες του διαδικτύου τους έκαναν το …χατίρι!

Και οι πλατείες στις μεγάλες πόλεις γέμισαν από κόσμο!

Γέμισαν από ανθρώπους κάθε λογής, με όνειρα την σύγχρονη «εκκλησία του δήμου», τη χαμένη συλλογικότητα,  που δεν βρίσκει αντίκρισμα πολιτικό στον σημερινό κόσμο της αποξένωσης, του καταναλωτισμού, της αγοράς… Αυτή η υγιής αντίδραση, είναι η αντίδραση λίγων ρομαντικών… Προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού και του πολιτισμικού υποσιτισμού, της ροπής της  μιντιολαγνείας, προς τον λαϊκισμό , την ελεγχόμενη βία-προϊόν-θέαμα , ήλθαν στο προσκήνιο όλα τα «Μουσολινικής» εμπνεύσεως στοιχεία για να γεμίσει η ψυχή του κόσμου που πονάει, με το «οργισμένο» και πρωτόγονο δίκαιο.

«Μούντζες» στη βουλή, προπηλακισμοί βουλευτών-εκπροσώπων του λαού, πέτρες και κάθε λογής βία ανεξέλεγκτη… Τι είναι αυτό που καλεί; Που ωθεί  μια θάλασσα οργής των χιλιάδων που συγκεντρώνονται στις πλατείες των πόλεων αυτής της χώρας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών; Που θα φτάσει αυτή η επιδότηση των ακραίων, των στενών και μυωπικών πολιτικών; Μη μου πείτε πως είναι «ανεξάρτητοι» και «αυτόνομοι»!

Και αν ήταν, μέρα με τη μέρα ο εκφυλισμός θα γίνεται πιο ορατός.

Τα συμφέροντα, που μυρίζονται τις ευκαιρίες, δεν θα τις αφήσουν να πάνε χαμένες….

Μπορεί, άραγε, να εξελιχθεί το «κίνημα»  του χυμένου ζελέ  της οργής και των άναρθρων κραυγών  σε ένα συντεταγμένο πρόσταγμα για αλλαγή πορείας της χώρας; Μπορεί να πάμε για μια  άλλη ζωή ειρηνικά, με ασφάλεια και σχέδιο; Μπορεί να εγγυηθεί κάποιος από αυτούς ότι αύριο θα έχουν οι συνταξιούχοι την σύνταξή τους και οι μισθωτοί του Δημοσίου τον μισθό τους, έστω και με τις όποιες περικοπές; Και σε μας δεν αρέσει το μνημόνιο και τα δανεικά!

Και εμείς καταγγέλλαμε όλα αυτά τα χρόνια, ότι είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα, ότι το έλλειμμα το 2009 ξεπερνούσε τα 30δίς, ότι η χώρα χρεώθηκε 170 δις από το 2004 έως το 2009, τόσα, όσα χρωστούσε από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, οτι το κράτος λεηλατήθηκε από υμετέρους, ότι ο εσμός των σκανδάλων έφτασε στο απροχώρητο και όμως, δεν αγανάκτησε κανείς!

Αντιθέτως παρά την εκατόμβη νεκρών από τις πυρκαγιές του 2007, παρά την παράδοση της Αρχαίας Ολυμπίας στην πυρά, με πακτωλούς ενισχύσεων και αφού εδήλωσαν «πυροπαθείς» Πελοπονήσιοι, πλείστοι αθίγγανοι και άλλοι συνοδοιπόροι, πιστοί ψηφοφόροι, εξέλεξαν και πάλι τον «καλύτερο» Πρωθυπουργό που το μόνο που έπραττε ,ήταν να εμφανίζεται με διαφορετικά μπουφάν ,συγχαίρων τους ένστολους για την εκτέλεση του «αυτονόητου» καθήκοντος!

Αντιληφθείς τον επερχόμενο όλεθρο και αφυπνισθείς από τον λήθαργο, προσπάθησε την τελευταία στιγμή και με το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως, σώζων τους άλλους να σώσει και εαυτόν!

Έκλεισε τη Βουλή νύχτα, παράγραψε το αμαρτωλό παρελθόν και απήλθε ήσυχα και απλά!

Και τώρα ξύπνησαν όλοι αυτοί και με οργή κατευθύνουν την «οργή» του πλήθους, αποσκοπούντες πάλι τα μεγαλεία και εξουσίες!

Στον δρόμο αυτό κάτι «Σπίθες» που πάλλονται συνεχώς μεταξύ των δύο πόλων, δεξιάς και αριστεράς, με αμετροέπεια και φανφαρονισμό, είναι ευπρόσδεκτες από την παράταξη των συμφερόντων .

Με ενορχηστρωτή τα ΜΜΕ, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν βλέπουν φως με τους σοσιαλιστές και την μανία τους, για διαφάνεια, ελέγχους, φορολογίες, «πόθεν έσχες» κ.λ.π Πίσω από την βρώση των σταφυλιών της οργής, κρύβεται μια αυταρχική εξουσία!

Στο όνομα αυτού, του οργισμένου όχλου, πρώτα θα την καταλάβει και μετά θα τον συντρίψει άσπλαχνα και χωρίς οίκτο.

Είμαστε και μείς αγανακτισμένοι!

Με τους άφρονες, τους κόλακες, τα τρωκτικά κάθε χρώματος που ψάχνουν για λεία, με τους λαϊκιστές της αδέξιας Δεξιάς που χωρίς αιδώ σηκώνουν «κεφάλι» Είμαστε αγανακτισμένοι με τους ορθόδοξους αγωνιστές της Αριστεράς που το κόμμα είναι πάνω από την πατρίδα και τα νεοαριστερά γκρουπούσκουλα που επιλέγουν την εξτρεμιστική δράση πέρα και μακριά από τον μεγάλο πολιτισμό του ένδοξου παρελθόντος, που έστησαν και τίμησαν ογκόλιθοι του πνεύματος και της ανθρωπιστικής αριστερής αξιακής ιδεολογίας.

Είμαστε οργισμένοι γιατί την εποχή του κατήφορου υπέστειλαν την «αγωνιστική σημαία» και την ύψωσαν τώρα, στην εποχή του αγώνα για την σωτηρία και την ανόρθωση της πατρίδας!

Είμαστε οργισμένοι με τους «καθεύδοντες», τους κοιμώμενους, τους εν υπνώσει διάγοντες!

Είμαστε οργισμένοι με αυτούς που δεν ψηφίζουν, δεν ασκούν το σημαντικότερο πολιτικό τους δικαίωμα!

Είμαστε οργισμένοι με τα «παπαγαλάκια» που τους δικαιώνουν και τους ωθούν σε απολίτικες στάσεις και πρακτικές!

Τώρα τους καλούν να μας σώσουν και να πάρουν τις …πέτρες της «αράς» στα χέρια τους!

Σε όλους αυτούς λέμε ένα «ΝΟ ΠΑΣΑΡΑΝ»

Δεν θα περάσετε!

Ο Μάης πέρασε και έφτασε ο Ιούνιος.

Έχασαν την  «συμβολική» ευκαιρία ενός Μάη του 1968!

Οι καύσωνες δεν είναι ιδανικοί για …άγονους αγώνες!

Τα καλοκαίρια είναι συνδεδεμένα με τραγωδίες για την σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται.

Όταν αυτό συμβεί μοιάζει με φάρσα, ίσως και τραγωδία!

Για αυτό είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να πετύχουμε!

Είμαστε μαζί όλοι οι πολίτες που σκέφτονται το γενικό καλό και αγαπούν τη χώρα, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την πρόοδο και την ευημερία.

Είμαστε μαζί με τους πολίτες που δικαίως αισθάνονται  ότι σήμερα πληρώνουν “το μάρμαρο” ενός παρωχημένου συστήματος, για να σώσουν την Ελλάδα από τον όλεθρο μιας χρεοκοπίας.

Είμαστε μαζί σε ένα δύσκολο αγώνα.

Και είμαστε αποφασισμένοι.

Γιατί ξέρουμε τελικά ποιος είναι  ο μεγαλύτερος εχθρός μας.

Δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση.

Ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας με καθαρή πλειοψηφία σε δύσκολες στιγμές.

Η χώρα είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα της, μετά από μια πεντάχρονη λεηλασία άνευ προηγουμένου.

Δεν μας αφορά πλέον , αλλά συνεχίζει να μας πληγώνει που ο « καταλληλότερος» κατά τους «αντικειμενικούς» διαμορφωτές της κοινής γνώμης, πρώην πρωθυπουργός θα περάσει στην ιστορία, ως ο άνθρωπος που « είδε ,ήλθε και απήλθε»,χειροκροτούμενος από ένα πλήθος παρατρεχάμενων και συνωθούμενων στη στρωμένη « δημόσια  τράπεζα» έστω και για ένα ψιχίο ή για ένα κόκαλο!

Κοιτάμε μπροστά!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε δείγματα  γραφής.

Η κοινωνική αλληλεγγύη, δεν είναι γράμμα κενό.

Σημαίνει μεταφορά πόρων προς τους φτωχότερος, τους γεροντότερους και προς αυτούς που έχουν ανάγκη.

Και αυτό έκανε άμεσα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την καταβολή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στις πληττόμενες και αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Πολλοί προσπαθούν εκ των υστέρων να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση ήξερε τα χάλια της οικονομίας και έκανε « σπατάλες!

Πολλοί λένε με το ένα χέρι έδωσε και παίρνει με τα δύο!

Πολλοί λένε ότι έκανε λάθη!

Δεν είναι της παρούσης…

Όμως το μόνο που δεν έκανε ήταν να σταυρώσει τα χέρια και να παραδοθεί άνευ όρων.

Δίνει έναν τιτάνιο αγώνα σωτηρίας και αναγέννησης!

Και θέλει μαζί της το κίνημα που θα χτυπήσει τις θεσμικές αγκυλώσεις και νοοτροπίες που υπάρχουν στον επιχειρηματικό, μιντιακό, κρατικό, συντεχνιακό χώρο, και πολλά άλλα κέντρα, μικρές ή μεγαλύτερες ολιγαρχίες, που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο, που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον Και θέλει μαζί της το κίνημα να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό κίνημα πολιτών που αντιδρούν σε κάθε ανομία, κάθε παρανομία, κάθε ρουσφέτι, κάθε χαριστική μεταχείριση, κάθε περιστατικό διαφθοράς, αυθαιρεσίας, αδικίας. Κάθε φακελάκι, κάθε συναλλαγή κάτω από το τραπέζι, κάθε πρακτική που μας υποτιμά και δεν μας σέβεται».

Κάθε συνετός πολίτης πρέπει να αποφασίσει και να συμβάλει σε αυτόν τον αγώνα.

Κατά την αναλογία του δικαίου και ίσως παραπάνω.

Βρισκόμαστε σε πόλεμο!

Δημήτρης Ψευτογκάς

Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας

Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2009

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
ΔΥΑΡΙ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ