email επικοινωνίας

Ακούστε εδώ Ράδιο Γρεβενά – 101.5

POTIKA MYRTO
ΤΑΞΙ
Τζιόβας Ανδρέας
Loco delivery
ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Ράδιο Γρεβενά Συνεντεύξεις

ΕΙΕΤ
Ράδιο 101.5

Grevenamedia @facebook

Ζιώγας
tsiarsiotis
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΙΩΑΝΝΑ

Κατηγορίες

Αίτημα του Δήμου Δεσκάτης για χρηματοδότηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΙΟΥΤΣΑΣ» (3/1/2012)

Επιστολή Δημάρχου Δεσκάτης στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Σας γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με την κατάσταση του δρόμου που διασυνδέει τέσσερα χωριά του Δήμου μας (Τρικοκκιά-Τριφύλλι-Κατάκαλη-Καρπερό). Ο δρόμος αυτός, ο οποίος χρησιμοποιείται και από σχολικά λεωφορεία, καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνος κατά τους μήνες από Οκτώβριο μέχρι Μάιο,λόγω των βροχοπτώσεων,δεδομένου ότι ένα τμήμα του, μήκους 50 μέτρων,  είναι τσιμεντένιο και κατέρχεται μέσα από το  ρέμα ΣΙΟΥΤΣΑΣ.

Σε περιπτώσεις δυνατής νεροποντής, το τμήμα αυτό καθίσταται μη προσπελάσιμο και οι κάτοικοι ως αποκλεισμένοι από τις υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας αναγκάζονται να κάνουν κύκλο 30χλμ. Το χειμώνα του 2009 χάθηκε και η ζωή ενός συνανθρώπου μας, ο οποίος στην προσπάθεια του να περάσει και να πάει  στην Κατάκαλη, παρασύρθηκε και πνίγηκε στα ορμητικά νερά του ποταμού.

Το γεγονός αυτό, το οποίο απασχόλησε για μέρες τα Μ.Μ.Ε ,προκάλεσε εύλογα την αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι προέβησαν επανειλημμένα σε απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις του Δημαρχείου.

Επισημαίνουμε την άμεση ανάγκη για ασφαλή οδική πρόσβαση  των κατοίκων ,με  κατασκευή γέφυρας και σύνδεση με τα Διοικητικά Κέντρα, για την προστασία των πολιτών και των μαθητών που καθημερινά διέρχονται το ποταμο- ρεμα.

Με τις ενέργειες του Δήμου μας, αλλά και του Βουλευτή μας κ. Αθανασίου Χαντάβα, έχουμε εξασφαλίσει από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας τον εξοπλισμό για την κατασκευή στρατιωτικής γέφυρας, τύπου Belley και εκκρεμεί η κατασκευή των  βάθρων στήριξης και η διασύνδεση της γέφυρας με τον υφιστάμενο δρόμο.

Από τους πενιχρούς οικονομικούς πόρους του Δήμου μας καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε τη μελέτη κατασκευής των βάθρων η οποία και ολοκληρώθηκε.

Απαιτείται πλέον έγκριση κονδυλίου 500.000 € για να προκηρύξουμε μειοδοτικό διαγωνισμό και να προχωρήσουμε στην κατασκευή των βαθρων και της γέφυρας.

Επισημαίνουμε όμως μια παραδοξότητα που μας στερεί τη δυνατότητα  χρηματοδότησης του έργου από Κοινοτικούς πόρους. Ο δρόμος αυτός, ενώ χρησιμοποιείται καθημερινά ως κεντρικός και δημόσιος δρόμος από τους κατοίκους, φέρεται να είναι αποτυπωμένος ως Αγροτικό Οδικό Δίκτυο (και ως εκ τούτου δεν ανήκει στο επαρχιακό οδικό δίκτυο) .Αυτό σημαίνει ότι  το έργο δεν μπορεί να ενταχθεί για τη χρηματοδότηση του σε προσκλήσεις του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Το γεγονός αυτό μας αποκλείει από πηγές πόρων που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν  την κατασκευή της γέφυρας.

Αυτός είναι και ο λόγος κύριε Υπουργέ που απευθυνόμαστε σε Εσάς και σας παρακαλούμε να εγκρίνετε τη χρηματοδότηση του έργου από εθνικούς πόρους. Εχουμε πλήρη γνώση της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, αλλα οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι με την υλοποίηση αυτού του έργου θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Με την πεποίθηση Κύριε Υπουργέ ότι θα ικανοποιήσετε το αίτημά μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων..

Ο Δήμαρχος Δεσκάτης

Νίκος Ι. Μίγκος

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ζητείται για εργασία
Ενοικιάζεται στην κεντρική πλατεία Γρεβενών
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΥΑΡΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ
ΤΑΞΙ
Γκαρσονιέρα- Εμμανουήλ Παππά
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-ΠΑΡΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
Ιδιαίτερα μαθήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ-Φαρδυκάμπου
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-Εμμ.Παππά-40.000
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
-Διεύθυνση-GrevenaMedia
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ενοικιάζεται ή Πωλείται
Διαφήμιση ΛΑΔΙΑ
 

Follow Us

ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Σεμερτζίδης
TSIOVAKAS

Καιρός

Γρεβενά

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5
ΗΛΕΚΤΡΟΝ