ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
PAPAGEORGIOU
POTIKA MYRTO
BRABOSINOS
Οικογένειες των Γρεβενών
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
Αναγνώστου Ιωάννης
delivery LOCO
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Antenna Stores – Ζιούτης
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Κατηγορίες

SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS
SPONSORS

Βαγγέλης Σημανδράκος: ΄΄Η γούνα δεν είναι είδος πολυτελείας για την Καστοριά, είναι παράδοση΄΄

Η πρωτεύουσα της γούνας φιλοξενεί για άλλη μια φορά τον κορυφαίο της θεσμό που συγκεντρώνει τα βλέμματα των εμπόρων, των επιχειρηματιών, του κόσμου της μόδας αλλά και των καταναλωτών από την Ελλάδα, τη Ρωσία και άλλες 40 χώρες.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά και αποτελεί συνδιοργάνωση, για πρώτη φορά, του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και της ΔΕΘ-Helexpo. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να διεθνοποιηθεί ακόμη περισσότερο η Διεθνής Έκθεση Γούνας, αλλά και να αναβαθμισθεί το εκθεσιακό προϊόν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ΔΕΘ-Helexpo.

Η γουνοποιία είναι η σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα για την Καστοριά, κάνοντας την τελευταία κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος του εμπορίου γούνας και το μοναδικό κέντρο επεξεργασίας γούνας στην Ευρώπη. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει σήμερα και η εγχώρια παραγωγή γουνοδερμάτων, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών.

Τα προϊόντα της γούνας στη Δυτική Μακεδονία είναι μοναδικά στην Ευρώπη με την Σιάτιστα και την Καστοριά να είναι πρωτοπόρες στην ιδιαίτερη αυτή τέχνη. Η παραγωγική αυτή δράση είχε και έχει αποδεδειγμένα θετικά εξαγώγιμα οικονομικά αποτελέσματα που καταγράφονται στο ΑΕΠ της χώρας.

Για το λόγο αυτό, η Πολιτεία πρέπει να σταθεί αρωγός στη συνέχιση του επαγγέλματος του γουνοποιού συμβάλλοντας στην διεθνή αναγνώριση και κατοχύρωση των προϊόντων γούνας, αλλά και των δερμάτων, σε διεθνές επίπεδο. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε η γούνα να αποτελέσει ξανά ένα σημαντικό εθνικό εξαγώγιμο προϊόν και η Καστοριά πόλο έλξης και άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων, πέραν της γούνας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Η γούνα δεν είναι είδος πολυτελείας για την Καστοριά, είναι παράδοση. Η πρωτεύουσα της γούνας φιλοξενεί για άλλη μια φορά τον κορυφαίο της θεσμό που συγκεντρώνει τα βλέμματα των εμπόρων, των επιχειρηματιών, του κόσμου της μόδας αλλά και των καταναλωτών από την Ελλάδα, τη Ρωσία και άλλες 40 χώρες.Η έκθεση πραγματοποιείται στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά και αποτελεί συνδιοργάνωση, για πρώτη φορά, του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και της ΔΕΘ-Helexpo. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να διεθνοποιηθεί ακόμη περισσότερο η Διεθνής Έκθεση Γούνας, αλλά και να αναβαθμισθεί το εκθεσιακό προϊόν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ΔΕΘ-Helexpo.Η γουνοποιία είναι η σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα για την Καστοριά, κάνοντας την τελευταία κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος του εμπορίου γούνας και το μοναδικό κέντρο επεξεργασίας γούνας στην Ευρώπη. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει σήμερα και η εγχώρια παραγωγή γουνοδερμάτων, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες των τελευταίων ετών. Τα προϊόντα της γούνας στη Δυτική Μακεδονία είναι μοναδικά στην Ευρώπη με την Σιάτιστα και την Καστοριά να είναι πρωτοπόρες στην ιδιαίτερη αυτή τέχνη. Η παραγωγική αυτή δράση είχε και έχει αποδεδειγμένα θετικά εξαγώγιμα οικονομικά αποτελέσματα που καταγράφονται στο ΑΕΠ της χώρας. Για το λόγο αυτό, η Πολιτεία πρέπει να σταθεί αρωγός στη συνέχιση του επαγγέλματος του γουνοποιού συμβάλλοντας στην διεθνή αναγνώριση και κατοχύρωση των προϊόντων γούνας, αλλά και των δερμάτων, σε διεθνές επίπεδο. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε η γούνα να αποτελέσει ξανά ένα σημαντικό εθνικό εξαγώγιμο προϊόν και η Καστοριά πόλο έλξης και άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων, πέραν της γούνας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Posted by Ευάγγελος Σημανδράκος on Samstag, 6. Mai 2017

Σχετικά άρθρα

Follow Us

Κινηματογράφος Γρεβενών
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Grevenamedia @facebook

SPONSORS