Δροβατζήκας
Στεφούλης
Πρίντζας
Ντόντος
Λέτσιος
Τσιάτας
ΟΠΑΠ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
POTIKA MYRTO
Λιούζας
Λιοσάτος
Γκανάτσιου
ΟΠΑΠ
Βασιλόπουλος
Τσιμπέρη
Πόραβος
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
Μπαρλαγιάννη
Νίκου

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Καφενείο
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
SPONSORS
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Τράπεζα Πειραιώς: GREEK FIXED INCOME MONITOR-Στο επίκεντρο η αναδιάρθρωση του χρέους

Τα σενάρια ελάφρυνσης του χρέους σηματοδοτούν την αρχή ενός κύκλου διαπραγματεύσεων που θα καθορίσουν την στάση των αγορών το επόμενο διάστημα.

Ημερομηνίες κλειδιά αποτελούν η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ στις 23 Απριλίου και τα Eurogroup στις 27 Απριλίου και 24 Μαΐου. Η 23η Απριλίου αποτελεί σημαντική ημερομηνία και για έναν ακόμα λόγο, την επικύρωση των δημοσιονομικών στοιχείων του 2017 την οποία το ΔΝΤ αναμένεται να λάβει υπόψη στις μετέπειτα θέσεις του.

Ταυτόχρονα, το διεθνές επενδυτικό περιβάλλον έχει μεταβληθεί επί τα χείρω μετά το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους με αποτέλεσμα οι αγορές να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές το επόμενο διάστημα. Στον αντίποδα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων παραμένουν σε αρκετά ελκυστικά επίπεδα, γεγονός που λειτουργεί σταθεροποιητικά για τις αποτιμήσεις των ομολόγων καθώς σε κάθε περίπτωση υποχώρησης των τιμών δημιουργούνται ευκαιρίες εισόδου νέων επενδυτών σε ακόμα καλύτερα επίπεδα αποδόσεων.

Κατά συνέπεια και παρά το διεθνές πλαίσιο ενισχυμένης αβεβαιότητας ο Δείκτης Κρατικών Ομολόγων κατέγραψε άνοδο της τάξης του 2,06% στις 479 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αντίστοιχα, η μέση απόδοση του Δείκτη μειώθηκε κατά 20 μ.β. στο 4,05%, ενώ περαιτέρω αποκλιμάκωση σημειώθηκε και το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στο 3,78%. Η διαφορά του 10ετούς ομολόγου (έναντι αυτού της γερμανικής 10ετίας) κατέγραψε μικρή άνοδο 7 μβ,  φτάνοντας τις 382 μβ στα τέλη του Μαρτίου κοντά στις αποτιμήσεις των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Ο Δείκτης Εταιρικών Ομολόγων παρέμεινε σταθερός τον Μάρτιο στις 135,7 μονάδες με ήπια ανοδική κίνηση να καταγράφεται στις αρχές Απριλίου προς τις 136 μονάδες. Αντίστοιχα, η μεσοσταθμική απόδοση του Δείκτη παρέμεινε κοντά στο επίπεδο του 2,5% ήπια αυξημένο κατά 6 μ.β. σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Η περιορισμένη ανοδική πορεία του Δείκτη μπορεί να οφείλεται και στην πρόσφατη πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος (ESI) τον Μάρτιο ο οποίος σημείωσε διόρθωση από τα προηγούμενα υψηλά του επίπεδα. Συγκεκριμένα ο ESI υποχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα τον Μάρτιο, στις 99,8 από 104,3 μονάδες με την εξασθένηση των επιχειρηματικών προσδοκιών να είναι πιο έντονη στις κατασκευές και τη βιομηχανία και λιγότερο στις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο.

Παρομοίως αλλά με σχετικά μικρότερη εξασθένηση  ο δείκτης PMI έφτασε στις 55 μονάδες από το επίπεδο 56,1 τον Φεβρουάριο σηματοδοτώντας ότι ο μεταποιητικός τομέας συνεχίζει να επεκτείνεται και τον Μάρτιο. Οι ρυθμοί αύξησης των νέων παραγγελιών, της αγοραστικής δραστηριότητας και της παραγωγής υποχώρησαν από τις υψηλές τιμές του Φεβρουαρίου, ωστόσο, εξακολούθησαν να αυξάνονται με ισχυρούς ρυθμούς. Ως αποτέλεσμα, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη εξακολούθησε να βελτιώνεται τον Μάρτιο λόγω των προβλέψεων για υψηλά επίπεδα ζήτησης από το εξωτερικό.

FIXED INCOME MONITOR

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Σχετικά άρθρα

Παπαλιούρας
Παπαιωάννου
Μαλαματή
Κινηματογράφος Γρεβενών
Τσαμπαρδούκα
Βλαμίδης
Νιζάμης
Παπαχατζή
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Νούτσος
Βραβοσινός
Μαράνος
MPANTHS
MP
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS
SPONSORS