ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Το Σχέδιο Νόμου: 20%-40% έκπτωση στο οικιακό ρεύμα για τη Δυτική Μακεδονία

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ προμήθειας  ηλεκτρικού  ρεύματος για την περιφέρεια ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Ακολουθεί  το ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΝΟΜΟΥ και η αιτιολογική έκθεση η οποια θα υιοθετηθεί και από τον Δήμο Μεγαλόπολης ώστε να γίνει Νόμος του Κράτους, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού..

“Στις Περιφέρειες της χώρας όπου εξορύσσεται λιγνίτης και παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από λιγνιτικούς σταθμούς, ειδικό εκπτωτικό τιμολόγιο για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η. Α.Ε.) προκειμένου για τους οικιακούς καταναλωτές και τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και γεωργικές – κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, οι εγκαταστάσεις των οποίων βρίσκονται εντός των ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης , ως αντισταθμιστικό όφελος για τη λειτουργία των θερμικών λιγνιτικών σταθμών της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στις περιοχές αυτές και την περιβαλλοντική υποβάθμιση που συνεπάγεται έτσι ώστε να διευκολυνθεί η κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων σε αυτές.

Η κατά τα ανωτέρω έκπτωση που παρέχεται επί των τιμολογίων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. κυμαίνεται μεταξύ 20% έως 40%, προκειμένου για τους οικιακούς καταναλωτές και μεταξύ 40% έως 50% προκειμένου για τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και γεωργικές -κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και υπολογίζεται επί των τιμών πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος που ισχύουν για τους αντίστοιχους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος στις λοιπές περιοχές της χώρας.

Περαιτέρω, λόγω της εκτεταμένης υποβάθμισης του υδροφόρου ορίζοντα που παρατηρείται στις περιοχές αυτές έχει επέλθει σημαντική αύξηση του κόστους άντλησης και χρήσης νερού για ύδρευση και άρδευση. Για τους λόγους αυτούς κρίθηκε αναγκαίο να προβλεφθεί ειδικό εκπτωτικό τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών ως μορφή αντισταθμιστικού οφέλους και ως κίνητρο οικονομικής ανάπτυξης.

Το ειδικό τιμολόγιο κρίνεται αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο προκειμένου να εξισορροπηθούν οι περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές συνέπειες που επιφέρει η λειτουργία των θερμικών λιγνιτικών σταθμών, αλλά και θεμιτό από νομικής επόψεως εργαλείο θετικής δράσης (affirmative action) προκειμένου να στηριχθεί η αναπτυξιακή πορεία των εν λόγω περιοχών οι οποίες έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από την εκτεταμένη εξόρυξη και χρήση του λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και να περιορισθεί η ανισότητα που επέρχεται εξ αυτού του λόγου στους τομείς της προστασίας της υγείας, του περιβάλλοντος και της προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης σε βάρος των κατοίκων και των επιχειρήσεων των περιοχών αυτών.

Πρόκειται, για ένα μέτρο θετικής δράσης κοινωνικού χαρακτήρα προς τους καταναλωτές των περιοχών αυτών, που θεσπίζεται ως μορφή αντισταθμίσματος για την περιβαλλοντική και κοινωνικοοικονομική υποβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών, την οποία επιφέρει η λειτουργία σε αυτές των μεγάλων και σημαντικά επιβαρυντικών θερμικών λιγνιτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Επιπλέον, πρόκειται για μέτρο που αποβλέπει στην προώθηση της οικονομικής αναπτύξεως των συγκεκριμένων περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη το σοβαρό ανταγωνιστικό μειονέκτημα που υφίστανται αυτές από τη λειτουργία των εν λόγω μονάδων της Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε σχέση με τις λοιπές περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα το υπόψη μέτρο του εκπτωτικού τιμολογίου προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να θεωρηθεί ότι αλλοιώνει τους όρους των συναλλαγών κατά τρόπο που αντίκειται προς το κοινό συμφέρον».

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS