Σεμινάριο

Video Widget

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ

Grevenamedia @facebook

Λίτσας

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
SECUTIRY
tsiarsiotis
ΙΩΑΝΝΑ
PAPAGEORGIOU
IKTEO
BRABOSINOS
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
POTIKA MYRTO
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

To ΚΕ.Π.ΚΑ Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ) Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της συνάντησης που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημαρχείο Κοζάνης με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Ελευθέριο Ιωαννίδη, παρόντων του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Αχιλλέα Δημητριάδη, του μέλους του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Μανώλη Κουτσοσίμου και των λοιπών στελεχών της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. εκδίδει το παρόν Δελτίο Τύπου προς αποκατάσταση της κατάστασης που δημιουργήθηκε μετά την δημοσίευση του Δελτίου Τύπου της 8ης Μαΐου 2018 με θέμα το αίτημα για κατάργηση του ειδικού τέλους 80% στο νερό και με σκοπό την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών.

Αποσαφηνίζουμε στο καταναλωτικό κοινό, μετά και τις διευκρινήσεις που μας δόθηκαν από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ., κατ’ αρχήν, ότι η χρέωση του 80% επί της αξίας του νερού στους λογαριασμούς ύδρευσης δεν είναι το ειδικό τέλος 80% που προβλεπόταν στο άρθρο 11 Ν.1069/1980, το οποίο καταργήθηκε και κατά δεύτερον ότι η χρέωση αυτή που αντικατέστησε το προαναφερόμενο ειδικό τέλος επιβάλλεται νομίμως μετά την ψήφιση του Ν.4483/31-7-2017 στα πλαίσια της τιμολόγησης του νερού αντιστοίχως με τις λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης. Συνεπώς, ορθά αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ (αρ. απ. 216/2017), ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης (αρ. απ. 124/2018) και επικύρωσε η ελεγκτική αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (με τις αποφάσεις αρ. 40761/2018 & 52426/2018, αντιστοίχως) την επιβολή του 80% στο νερό, εφόσον αυτό έκρινε ότι απαιτούσε η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της επιχείρησης, καθώς με βάση τον ανωτέρω νόμο θα πρέπει οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εκάστοτε ΔΕΥΑ στους τομείς ύδρευσης & αποχέτευσης να εξασφαλίζουν τον ισοσκελισμό εσόδων και εξόδων.

Επιπλέον το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας ενημερώθηκε πλήρως, κατά την ανωτέρω συνάντηση, για τα έργα που έλαβαν χώρα από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από της συστάσεώς της μέχρι σήμερα, για τα εν εξελίξει έργα επέκτασης του δικτύου ή αποκατάστασης παλαιών δικτύων και βλαβών καθώς και για τις μελέτες που γίνονται έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα νέα έργα αλλά και για το κόστος αυτών και για την χρηματοδότησή τους, στοιχεία που κατά καιρούς δημοσιεύει η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τέλος το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας έλαβε πλήρη ενημέρωση για τις αγωγές  που έχουν κατατεθεί από τους Νομικούς Συμβούλους της Επιχείρησης και εκκρεμεί η εκδίκασή τους ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων καθώς και για αυτές που έχουν εκδικαστεί και έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις αφού μέλημα της επιχείρησης είναι να μην παραγραφούν οι αξιώσεις της από οφειλές καταναλωτών προτρέποντας ταυτόχρονα αυτούς να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε δόσεις.

Η συνάντηση είχε εποικοδομητικό περιεχόμενο καθώς το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. αντάλλαξαν απόψεις για ουσιαστικά ζητήματα προς όφελος των καταναλωτών.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ στέκεται πάντα αρωγός στους καταναλωτές και θα είναι στο πλάι του για να παράσχει πάντα σωστή πληροφόρηση και να αποσαφηνίζει ζητήματα που προκαλούν σύγχυση.

 

Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ.,                    τηλ. 2461042282, ώρες 09:30 – 12:30.

 

 

Για το ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας

 

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Στ. Ιωαννίδης

 

Η Γενική Γραμματέας

Παρασκευή Αν. Κτενίδου

 

 

Σχετικά άρθρα

email Επικοινωνίας

grevenamedia@gmail.com

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
Ανταλλαγή διαμερίσματος
epipedo
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης