ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ *Του Χρήστου Παπαδόπουλου

Η επιβολή και η εφαρμογή των νόμων ανάμεσα στις κοινωνίες προκύπτουν από τις ανάγκες που δημιουργούνται μεταξύ των λαών.

Ανάγκες αντιμετώπισης παραβατικών ενεργειών από μερίδα ατόμων, τα οποία ενεργούν και δρουν κατά τρόπον ο οποίος δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία γενικότερα.

Στην χώρα μας και μετά το τέλος της επάρατης δικτατορίας των συνταγματαρχών , ο κόσμος ρουφούσε την ειρηνική ζωή. Την περίοδο εκείνη καταργήθηκε η θανατική ποινή από την ελληνική νομοθεσία.

Μία ενέργεια απόλυτα σωστή και προπαντός συμβατή με τις επιταγές του ευαγγελίου μας.

Δεν έχει κανείς απολύτως το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή του άλλου.

Στις δέκα εντολές που παρέλαβε ο Μωυσής στο ορός Σινά περιλαμβάνεται η εντολή ‘ου φονεύσεις’.

Όπως όμως εξελίσσονται καθημερινά τα γεγονότα στον τόπο μας, αναγκαζόμαστε να πούμε τη φράση ‘ανάγκα και θεοί πείθονται’.

Στην κατάσταση αυτή μας έφεραν οι διάφορες ομάδες αναρχικών , αντιεξουσιαστών και πάσης σύνθετης λέξης με πρώτο συνθετικό το στερητικό άλφα, που αναφέρεται σε σύνολο ανθρώπων που καταρτίζουν ομάδα.

Όλες αυτές οι ομάδες μα μανία επιδίδονται στο καταστρεπτικό έργο τους , χωρίς κανέναν ενδοιασμό και προπαντός χωρίς κανένα φόβο που είναι το μόνο στοιχείο που μετράει ανάμεσα σ’ αυτούς.

Η αφόρητη αυτή κατάσταση από την ασύστολη δράση των ομάδων αυτών , έφερε σε πολύ δυσχερή θέση την κοινωνία των πολιτών οι οποίοι σπεύδουν να οχυρώσουν τα σπίτια τους με σίδηρο και ατσάλι, κατασκευάζοντας κιγκλιδώματα, όχι τα γνωστά και συνηθισμένα πλέον, τα οποία παραβιάζονται εύκολα από τους σύγχρονους Ούννους.

Έτσι θέλουν να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αλλά και τις ζωές ακόμα , γιατί οι ζωές τους μπροστά στους νυκτερινούς εισβολείς δεν λογίζονται ούτε όσο η ζωή κότας ελεύθερης βοσκής.

Αυτά ζούμε και λέμε αυθόρμητα επαναλαμβάνοντας την αρχαία ρήση ‘ανάγκα και θεοί πείθονται’.

Ανάγκη λοιπόν να επαναφέρει η πολιτεία την εσχάτη των ποινών μόνον για αδικήματα σαφώς περιγραφόμενα και προσδιοριζόμενα από ειδικό νόμο , για να μπει φραγμός στο καταστρεπτικό έργο των οποιωνδήποτε ομάδων καταστροφής. Εάν γνωρίζουν εκ των προτέρων οι παραβάτες την επιβολή της εσχάτης των ποινών, τότε οι δολοφόνοι θα περιοριστούν πάρα πολύ.

 

Κακό πράγμα οπωσδήποτε η εσχάτη των ποινών , κατάντησε όμως και αναγκαίο κακό σήμερα.

Χρίστος Παπαδόπουλος

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS