Θέμα
ΟΠΑΠ
ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Θεματική εβδομάδα στο Γυμνάσιο Καρπερού Γρεβενών

Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση της Θεματικής Εβδομάδας από 03-04-2017 έως 07-04-2017 στο Γυμνάσιο Καρπερού Γρεβενών.

Η Θεματική Εβδομάδα, ένας νέος θεσμός για τα Γυμνάσια, αποσκοπεί στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της Εκπαίδευσης, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις έμφυλες ταυτότητες. Οι μαθητές του σχολείου, με τη βοήθεια των καθηγητών τους και των φορέων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αποκτήσουν νέες μοναδικές εμπειρίες και να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά απέναντι σε ζητήματα κρίσιμα για την ηλικία τους.

Συγκεκριμένα η εβδομάδα ξεκίνησε με τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς να προσαρμόζουν την ύλη των μαθημάτων τους στους παραπάνω βασικούς άξονες της θεματικής εβδομάδας.

Την Τρίτη 04-04-2017 το σχολείο επισκέφθηκαν η κ. Ιορδανίδου Φανή Κοινωνική Λειτουργός & η κ. Καλαμπαλίκη Αικατερίνη Ψυχολόγος, του Κέντρου Πρόληψης Γρεβενών «Ορίζοντες» και ανέπτυξαν το θέμα ¨πρόληψη εξάρτησης από τον εθισμό – προστατευτικοί παράγοντες¨. Στη συνέχεια ενημέρωσαν και τους γονείς των μαθητών για την εφηβεία και τον ρόλο των γονέων.

Την Τετάρτη 05-4-2017 το σχολείο μας δέχθηκε την επίσκεψη της κ. Σακοράφα Μαρίας Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και της κ. Θεοδωράκη Μαρίας Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, Δ.Δ.Ε. Γρεβενών, οι οποίες παρουσίασαν βιωματική δράση για την ¨διατροφή στην εφηβεία¨ ενώ ο κ. Πoράβας Ευστράτιος Νοσηλευτής του Γ. Νοσοκομείου Γρεβενών συζήτησε με τους μαθητές για τις ¨επιλογές διατροφής τους στην εφηβεία.¨

 

Την Πέμπτη 06-04-2017 στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν και αγώνες Πετοσφαίρισης 4Χ4 με συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών με κεντρικό σύνθημα «Μπλοκ στην παχυσαρκία, στα ναρκωτικά και το ρατσισμό». 

Τέλος την Παρασκευή 07-4-2017 το σχολείο επισκέφθηκαν ειδικευμένα άτομα του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, η ιατρός κ. Μπαμπαράμου Παναγιώτα & η Επισκέπτρια Υγείας κ. Μανώλη Αικατερίνη που διακριτικά αναφέρθηκαν ¨στις σωματικές αλλαγές στην εφηβεία¨ ενώ στη συνέχεια η οδοντίατρος κ. Καρέτσου Ελένη & η κ. Χύτα Αικατερίνη προχώρησαν σε οδοντιατρικό έλεγχο των μαθητών με επισημάνσεις για την παραπέρα διόρθωση των ατελειών που εντόπισαν.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τζιούφας Βασίλειος και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς  για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν και την άριστη συνεργασία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, έχοντας ως αποτέλεσμα την επιτυχή ενημέρωση μαθητών, διδασκόντων και γονέων.

Ευχόμαστε τέτοιες δράσεις να οργανωθούν και μελλοντικά.

 

Ο Διευθυντής                                                              Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Κλήμου  Χρυσοβαλάντω – Αγορίτσα ΠΕ02

Τζιούφας Βασίλειος  ΠΕ11                             Παλάσκας Δημήτριος ΠΕ04-01

 

Σχετικά άρθρα

Θέμα
Κινηματογράφος Γρεβενών
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
MPANTHS
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Πωλείται
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
 
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS
SPONSORS