ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Συμπόσιο για την επιχειρηματικότητα. Η ομιλία του Ανδρέα Πάτση

Σημαντικές προσωπικότητες από τον οικονομικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, συμμετείχαν στο 1ο Συμπόσιο Οικονομίας – Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου.

Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών, ήταν ο πρώην Υπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Δρ. Νικόλαος Κατσαράκης και ο Διευθύνων εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Ανδρέας Πάτσης & Συνεργάτες» κ. Ανδρέας Πάτσης.

«H Ελλάδα είναι πολύ μακριά από τις οικονομικές εξελίξεις άλλων χωρών. Η καρδιά του προβλήματος είναι η εγκατάλειψη των επενδύσεων, που οδήγησε στην ανεργία» υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και τόνισε πως «η επαναφορά στην επενδυτική κανονικότητα θα επηρεάσει την ελληνική πραγματικότητα και θα καθορίσει τις επόμενες δεκαετίες».

Στη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης ως μέσο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, επικεντρώθηκε στην ομιλία του ο γνωστός νομικός Ανδρέας Πάτσης. Ο κ. Πάτσης αποτύπωσε μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα την «γκρίζα» πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρηματίες στη χώρα μας, ειδικά όσοι συναλλάσσονται με το Δημόσιο και αναφέρθηκε στους παράγοντες που δημιουργούν αυξανόμενες συνθήκες αποεπένδυσης.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παθογένεια στη σημερινή Ελλάδα. Εδώ βρίσκει εφαρμογή, το δημοφιλές τις τελευταίες εβδομάδες, «erga omnes», δηλαδή ο επιχειρηματίας που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα είναι «erga omnes», έναντι όλων, έναντι της δικαιοσύνης, έναντι του κράτους, έναντι των φορέων και ούτω καθ’ εξής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Πάτσης και μίλησε για «εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος, σταθερό νομοθετικό πλαίσιο, ένταξη δεσμευτικών προθεσμιών στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και της Δικαιοσύνης όσον αφορά την έκδοση αποφάσεων».

«Στην Ελλάδα του αύριο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία με την οποία το Κράτος αντιμετωπίζει τον Έλληνα επιχειρηματία. Είναι απαραίτητη η καθημερινή και πραγματική ουδετερότητα του Δημοσίου, που θα πρέπει να πάψει να χωρίζει τους επιχειρηματίες σε φίλους και εχθρούς. Στην Ελλάδα του αύριο θα πρέπει πρώτα απ’ όλους, η τεράστια μηχανή του Δημοσίου να συνειδητοποιήσει, ότι ο μεγαλύτερος της εταίρος, είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Να καταλάβουν όλοι ότι η συνταγή για την επιστροφή και τη διατήρηση μιας αναπτυξιακής τροχιάς περνάει μέσα και από την υγιή επιχειρηματικότητα, τη μόνη οδό προς την ευμάρεια της χώρας», υπογράμμισε ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης, συνοψίζοντας τις προτάσεις του.

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS