ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

DONAS
PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
Λίτσας
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για αναλογικό σύστημα διοδίων

Στο τελικό στάδιο, αλλά με άγνωστη ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών, εισέρχεται ο διαγωνισμός για το νέο δορυφορικό σύστημα διοδίων, συνολικού κόστους άνω των 450 εκατ. ευρώ, καθώς η επιτροπή αξιολόγησης απέρριψε όλες τις ενστάσεις των υποψηφίων.

Έτσι συνεχίζουν στη διαδικασία και οι έξι κοινοπραξίες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον κατά το πρώτο στάδιο. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις κοινοπραξίες Vinci Highways – Vinci Concessions – KAPSCH TraficCom A.G. – ΤΕΡΝΑ, Nusz – Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,00%, ΑΚΤΩΡ – Autostrade – Ιntrakat – Intrasoft International, ΟΤΕ – T-Systems (θυγατρική της Deutsche Telekom) και Strabag – Skytoll.

Στην αγορά προσπαθούν, πάντως, να καταλάβουν πότε θα κληθούν οι κοινοπραξίες να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές. Αρκετοί θεωρούν πως θα χρειαστούν κάποιοι μήνες και πως η ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα χρόνο. Υπενθυμίζεται πως με βάση τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργείου Υποδομών το σύστημα θα λειτουργούσε από τις αρχές του 2019!

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών το υφιστάμενο σύστημα διοδίων με τους μετωπικούς/πλευρικούς σταθμούς θα αντικατασταθεί από πλήρες Σύστημα Ηλεκτρονικών Διοδίων, με το οποίο θα γίνεται ηλεκτρονικά η χρέωση της διανυθείσας απόστασης και μόνο, με εξαιρέσεις την Αττική Οδό, τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου και τη Ζεύξη Πρέβεζας-Ακτίου, στις οποίες όμως επίσης θα γίνεται ηλεκτρονικά η χρέωση του διοδίου τέλους.

Με το νέο σύστημα θα χρησιμοποιείται ένα διττό σύστημα επιβολής τελών: Τα επαγγελματικής χρήσεως οχήματα θα έχουν εγκατεστημένη μια Εποχούμενη Συσκευή (On Board Unit – OBU) που θα επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή της θέσης και της πορείας τους με τη βοήθεια δορυφόρων (τεχνολογία GNSS).

Τα ιδιωτικής χρήσεως οχήματα θα αναγνωρίζονται αυτόματα με κάμερες κυκλοφορίας από τις πινακίδες κυκλοφορίας τους κατά την είσοδο και έξοδό τους από το οδικό δίκτυο επί του οποίου επιβάλλονται τέλη (τεχνολογία Automatic Number Plate Reading – ANPR).

Και στις δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, καταγράφεται με ακρίβεια η χιλιομετρική απόσταση που τα οχήματα διανύουν στους αυτοκινητοδρόμους και χρεώνονται αναλογικά με τη χιλιομετρική αυτή απόσταση. Η καταγραφή της διαδρομής των επαγγελματικής χρήσεως οχημάτων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες εφαρμογές (όπως στη διαχείριση στόλου αυτοκινήτων, την επιτήρηση χρήσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο κ.ά.). Για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα θα καταγράφεται μόνο η διανυθείσα απόσταση στον αυτοκινητόδρομο, ώστε το σύστημα να καλύπτει όλες τις προδιαγραφές προστασίας προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS