ΝΟΣΗΛΙΑΣΙΣ
POTIKA MYRTO

Grevenamedia @facebook

PAPAGEORGIOU
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
Λίτσας
ΙΩΑΝΝΑ
ΓΚΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
IKTEO
BRABOSINOS
tsiarsiotis

Grevena

Fog
Humidity: 100
Wind: 0 km/h
1 °C
3 11
19 Jan 2015
3 11
20 Jan 2015
Κέντρο Ξένων Γλωσσών
KARTSIOUNIS
Καφενείο
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
GRAMMENOS
delivery LOCO
Ανταλλακτικά αυτοκινήτων
ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Κατηγορίες

Στην Καστοριά το βραβευμένο έργο LIFE ARCTOS KASTORIAΣ στο πλαίσιο της δεύτερης Οικογιορτής

Στην Οικογιορτή της Καστοριάς γιορτάζει και η συμβίωση με την αρκούδα!

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο της δεύτερης Οικογιορτής της Καστοριάς, θα παρουσιαστεί το  βραβευμένο έργο LIFE ARCTOS KASTORIA «Βελτίωση των προϋποθέσεων συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας στο νομό Καστοριάς». Η παρουσίαση θα γίνει από τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κο Σωτήρη Αδαμόπουλο, από τον  εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος), κο Φώτη Παπούλια και από τον Διευθυντή της Καλλιστώς, κο Σπύρο Ψαρούδα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7μμ  στον χώρο της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς (Ξύλινο Σπίτι στη Λεωφόρο Κύκνων), ενώ στις 6μμ θα προηγηθούν δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορεί να βρεθεί εδώ.

Στα αποτελέσματά του LIFE ARCTOS KASTORIA περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

– Ενισχύθηκαν 23 κτηνοτρόφοι στην Καστοριά, στους οποίους χορηγήθηκαν δωρεάν καλά τσοπανόσκυλα, που μειώνουν σημαντικά τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν από λύκο ή αρκούδα.

– Δωρίσθηκαν 32 ηλεκτροφόρες περιφράξεις σε ισάριθμες οικογένειες της περιοχής, ενώ ενεργοποιήθηκε ειδική Δράση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, με το οποίο μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι έλαβαν οικονομική υποστήριξη για να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν φορητές ηλεκτροφόρες περιφράξεις, προλαμβάνοντας ζημιές από αρκούδα στην περιουσία τους.

– Λειτούργησε Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την αρκούδα, που αντιμετώπισε επιτυχώς περισσότερα από 50 περιστατικά αλληλεπίδρασης ανθρώπου-αρκούδας. Η λειτουργία ανάλογων ομάδων και σε άλλες περιοχές, θεσμοθετήθηκε με Υπουργική Απόφαση.

– Εγκαταστάθηκαν στο τοπικό οδικό δίκτυο 22 πινακίδες και 5.600 ειδικά σχεδιασμένοι ανακλαστήρες, για την αποτροπή συγκρούσεων οχημάτων με ζώα, ενώ η τοποθέτηση ενισχυμένης περίφραξης ύψους 3 μ., κατά μήκος 35 χιλιομέτρων του Κάθετου Άξονα της Εγνατίας Οδού (στο τμήμα Σιάτιστα-Καστοριά), εκμηδένισε σχεδόν τα περιστατικά συγκρούσεων οχημάτων με αρκούδες στον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας.

Η επιτυχής εκπλήρωση των στόχων του έργου LIFE ARCTOS KASTORIA, αναγνωρίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο με την κατάκτηση του βραβείου Best of the Best LIFE projects 2018, στην κατηγορία «Φύση & Βιοποικιλότητα», όσο και την βράβευση στον θεσμό των Natura 2000 Awards στην κατηγορία «Συμβιβασμός συμφερόντων /απόψεων». Με αφορμή το επιτυχημένο παράδειγμα του LIFE ARCTOS KASTORIA, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και άλλες δυνατότητες υποστήριξης της διαχείρισης των περιοχών Natura 2000 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Σημείωση: Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο μπορεί να βρει κανείς στην  τελική αναφορά του  Life Arctos Kastoria και στην ιστοσελίδα του έργου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς: Γεωργία Δήμου, ΤΕ Δημοσίων Σχέσεων, τηλ. 2467350200/216, email: grafanti@kastoria.pdm.gov.gr

Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ»: Γιώργος Θεοδωρίδης,  Υπεύθυνος Επικοινωνίας, τηλ. 2310252530(εσωτ.2), email: communication@callisto.gr

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σχετικά άρθρα

Κινηματογράφος Γρεβενών
Χρυσή Τομή
Χρυσή Τομή

Follow Us

SPONSORS
ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Ανταλλαγή διαμερίσματος
Ζητείται
MPANTHS
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
ENOIKIAZETAI
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΠΩΛΕΙΤΑΙ
 
EPIPEDO TZHMOROTA
Πωλείται
TSIOVAKAS
Σεμερτζίδης
Κανάλι 28 | Ράδιο Γρεβενά 101,5

Καιρός

Γρεβενά

Αναγνώστου Ιωάννης
SPONSORS